Activitats
FESTA I PLANTADA POPULAR DE  ROSERS

Anualment i entre la última setmana de gener i la primera  del mes de febrer se celebra al Parc Torreblanca la Plantada popular de rosers activitat organitzada per l’Associació Amics de les Roses i l’Ajuntament de Sant Feliu, amb la col.laboració del Consell Comarcal del Baix Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Aquesta festa té lloc en diumenge, comença a les 10 del matí amb un esmorçar popular, per tal d’agafar forces per participar en la plantada popular de rosers que es fa aquell matí i que té com a objectiu mantenir plens de rosers tots els parterres del parc i animar a les persones assistents a plantar rosers.

Al llarg del matí es fan els tallers «Com es planta i com es poda un roser», el concurs infantil de dibuix, petites exposicions relacionades amb la rosa i visites guiades al parc de la Torreblanca. A més, durant tot el matí hi ha parades de venda de rosers i de tots els estris i accessoris per cultivar-los.

SANT JORDI

Any rere any l’associació és present a les activitats que s’organitzen per celebrar la Diada de Sant Jordi amb un estand a la plaça de la Vila on es venen roses acompanyades d’un poema i un punt de llibre.

Aprofitem també per celebrar l’aniversari de la constitució de la nostra associació, que va ser el 23 d’abril de 2003.

EXPOSICIÓ NACIONAL DE ROSES

Dins el marc de l’Exposició Nacional de Roses de Sant Feliu de Llobregat coorganitzem molts dels espais de l’Exposició i col·laborem en la  difusió de les activitats, organitzem els diferents concursos de roses i l’exposició d’ikebanes, així com un espai de informació i venda de productes relacionats amb les roses, ajardinem un dels espais destinats als muntatges d’uns cent metres quadrats, fem tallers, demostracions i exposicions temàtiques.

LA CUINA DE LES ROSES

Amb l’objectiu de fomentar el coneixement d’aquesta flor, símbol de la ciutat, ens hem proposat organitzar aquestes Jornades Gastronòmiques on professionals de la cuina santfeliuenca ens mostren com preparar deliciosos plats amb uns ingredients poc habituals: la rosa i altres flors.

www.lacuinadelesroses.cat

ROSES DE TARDOR

Aquesta exposició vol mostrar les roses durant la tardor. No pretén ser una reedició de l’exposició nacional de roses, persegueix altres objectius i té, òbviament un format diferent.

Les roses anomenades reflorescents, durant tot el període que va des de la primavera fins pràcticament l’hivern, segueixen donant flors. A la tardor, si es té la cura de fer una bona poda a finals d’agosts o primers de setembre, fan una segona floració no tan espectacular com la de primavera però prou remarcable. Aquesta segona floració té matisos diferents: flors més petites, colors menys vius, menys alçada dels peduncles florals i altres aspectes que no la fan comparable a la de la primavera, per altra banda les flors durant més, són molt més equilibrades en les seves formes i els seus tons…

És una exposició d’alt risc, la climatologia pot fer males passades i deixar-nos sense flors, però en tot, sempre hi ha un risc. Les primeres exposicions de roses (1928, 1929…) que van començar aquesta tradició, inicialment es celebraven a la tardor perquè les roses centreeuropees tenien una mala aclimatació al nostre país i les floracions primaverals eren molt tardanes, agafant els moment de màxima calor i deslluint ràpidament les flors. Pere Dot i molts altres roseristes a la mediterrània van treballar creant exemplars més adaptats al nostre clima.

Pels Amics de les Roses, Roses de Tardor és una cita que comporta el poder gaudir d’exposicions, conferències, tallers i demostracions durant el mes de novembre. A més, dins del marc de La Tardor al Palau diverses entitats de la ciutat, com l’ARES amb l’exposició de bolets de Collserola, un col·lectiu d’artistes i artesans de la ciutat, el club de Bonsai de Sant Feliu i els Amics de les Roses, ens hem posat d’acord per organitzar conjuntament tot un seguit d’activitats que es desenvoluparan al llarg d’aquest cap de setmana al Palau Falguera i al seu parc .

El programa d’activitats de La Tardor al Palau és ampli i variat, de ben segur que els amants de la natura, de l’art i l’artesania podran gaudir d’un cap de setmana amb una oferta d’activitats important, fruit del treball en xarxa d’aquest col·lectiu d’entitats.

Altres activitats

EXPOSICIONS I ITINERARIS

Al llarg del temps la nostra entitat ha participat  o creat diverses exposicions i itineraris a l’entorn  de les roses i el seu món. Exposicions dedicades als obtentors com Pere Dot o el seu fill Simó en el centenari del seu naixement, a la història de les roses, als aspectes botànics relacionades amb les mateixes o als jardins de Sant Feliu.

En aquest apartat hi podreu trobar un enllaç d’algunes d’elles:

ALTRES ACTIVITATS

Organització de cursos, tallers i conferències.

  • CURSOS:
2n. Curs de jardineria i rosers

Cada any realitzem el Curs de Jardineria i rosers.

Aquest curs començarà al mes de febrer i finalitzarà al mes de juliol; es realitzarà en sessions teòriques i pràctiques un cop al mes, a través de les quals podrem anar adquirint coneixements sobre aquesta matèria i aprofundir en aquelles tasques que cal realitzar en cada moment pel manteniment del jardí i dels rosers, seguint tot el cicle anual de les plantes.

Més informació:

Curs de Jardineria i rosers

  • TALLERS:

Organitzem diversos tallers dedicats al conreu del roser, com la poda i la plantació, a temes d’art floral, com el taller de Nadal, o orientats a temes artesanals.

  • CONFERÈNCIES

Moltes vegades en el marc de roses de Tardor o en altres moment de l’any, organitzem conferències de persones enteses en algunes matèries relaciones amb la jardineria i les roses o fem conferències divulgatives sobre el món i la cultura de les roses.

  • COL·LABORACIONS:

També fem col·laboracions amb altres projectes d’entitats i persones, com va ser el cas al 2017 de la col·laboració al curtmetratge escrit i dirigit per Mateu Ciurana, “La senyora de la 212”, que és filmà al balneari Prats de Caldes de Malavella.

Es tracta del quart curtmetratge d’aquest realitzador gironí que anteriorment havia dirigit: “Llàtzer”(2013), interpretada per Mariona Ginés i Marti Peraferrer, “Diògenes, el gos”(2014), interpretada per Gerard Quintana i “Bernadeta”(2015), amb Xavier Sardà.

En aquesta nova producció, l’actriu Teresa Gimpera interpreta a “la senyora de la 212”, una història entre la Sra. Roig, la millor i molt antiga clienta del Balneari, i un jove auxiliar de l’hotel que per encàrrec del director li pujarà una rosa blanca cada matí per evitar la seva marxa…

Posteriorment el film va ser presentat al Cinebaix (Sant Feliu de Llobregat) amb la presència del director i de Teresa Gimpera.

  • ACTIVITATS DE NADAL:  

En el marc de les festes de Nadal organitzem dos pessebres, el de la Plaça de la Vila i el del Palau Falguera, amb la col·laboració de l’Agrupació Pessebrista de Sant Feliu. També, amb altres entitats, organitzem el Mercat de Nadal.

On som

Seu oficial: C/ Vidal i Ribas, 23-25 | 08980 Sant Feliu de Llobregat | Telèfon 93 685 32 42 | Fax 93 632 72 19
Espai de treball: Palau Falguera, local Amics de les Roses, porxos jardí de la planta baixa|  08980 Sant Feliu de Llobregat
correu: santfeliu@amicsdelesroses.cat  Plana web: www.amicsdelesroses.com

IDIOMES »