Avui ha tingut lloc el concurs internacional de roses noves de Barcelona, com cada any la nostra entitat ha enviat el premi d’honor Pere Dot  a la rosa més novedosa, instituït  durant la celebració del 125è aniversari del neixament del roserista.

El Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona, té lloc als jardins del Roserar del Parc de Cervantes, en aquesta edició han participat una trentena  d’obtentors de nou països i un total de noranta dos rosers a concurs.

La Comissionada d’Ecologia de l’Ajuntament de Barcelona, Eva Herrero ha donat la benvinguda al jurat internacional que posteriorment s’ha posat a treballar per escollir les millors roses del certament.

Roses2016_ADAPHYRI_parterre82-683x1024

La rosa guanyadora de Michael Adams. Foto Ajuntament de Barcelona

El  Premi d’honor Pere Dot  a la rosa més novedosa ha estat per una rosa enfiladissa de color groc préssec i pètals dentats del roserista francès Michael Adam de la ciutat de Liffrè a la Bretanya Francesa, un obtentor que va començar la seva recerca als anys vuitanta i que ha obtingut premis a Lió, Bagatelle i Monza. És creador de roses com “Leo Ferrer”, ” Carole Bouquet” o “Jean Piat” entre d’altres.

La rosa, a més,  ha guanyat el Premi especial Barcelona i el Premi a la Millor varietat enfiladissa.

roses BCN 2016 JGU (108)

El president del jurat Sr. Santiago Soria, la presidenta de l’entitat Pilar López i el secretari del jurat LLuis Abad.

veure altres premiats:

http://ajuntament.barcelona.cat/ecologiaurbana/ca/noticia/premi-rosa-barcelona-2016-a-la-varietat-de-rosa-adaphyri

 

IDIOMES »