57a ENR 2015

57a Exposició Nacional de Roses

L’Exposició Nacional de Roses és un dels actes culturals més importants de l’any i un dels esdeveniments més emblemàtics de la ciutat. La mostra s’instal·la al Palau Falguera, on es poden veure i olorar més de 10.000 roses (entre roses d’hivernacle, roses de jardí i rosers en flor) de més de 250 varietats diferents. Com ja és habitual, hi ha roses procedents de diferents punts de Catalunya, Espanya, Europa i de la resta del món.

Les roses i l’art, motius centrals de l’Exposició Nacional de Roses 2015

Un any més, l’Exposició Nacional de Roses sorprendrà el públic per la seva originalitat i color. I aquest any ho farà a través de l’art, ja que els muntatges i la decoració floral que vestirà l’Exposició giraran al voltant de les arts plàstiques. Així, els diferents espais de la mostra repartits entre les estances interiors i els jardins del Palau Falguera esdevindran veritables obres d’art, on la rosa compartirà protagonisme amb diferents disciplines artístiques com la pintura, l’escultura o el dibuix, entre altres. En el recorregut s’exposaran els treballs d’alguns artistes locals.

L’Exposició, organitzada per l’Ajuntament amb la participació de l’Associació Amics de les Roses, permetrà veure i olorar més de 10.000 roses (entre roses d’hivernacle, roses de jardí i rosers en flor) de més de 200 varietats diferents.

L’entrada a l’Exposició és gratuïta i l’horari de visita és divendres, de 20 a 21 h, i dissabte i diumenge, de 10 a 21 h.

IMG_4467

Concursos de roses

L’art floral, a l’abast del públic

En el marc de l’Exposició Nacional de Roses s’organitzen conferències i demostracions d’art floral i s’hi exposen ikebanes com a mostra d’art floral japonès. A més, se celebren diversos concursos de roses on hi participen tant professionals com amateurs. En els concursos es triarà la millor rosa (guardonada amb el Premi d’honor Pere Dot), la rosa més perfumada, les millors roses en miniatura o els rosers més bells de la varietat Polyantha. També s’organitza un concurs infantil de roses, obert a la participació dels infants de fins a 14 anys.

Alhora, es faran visites guiades al Roserar de Dot i de Camprubí. Per facilitar l’arribada fins al parc hi haurà un trenet que sortirà cada mitja hora des de l’entrada de l’Exposició de Roses.

cropped-img_4421.jpg

Plats a la carta amb ‘La Cuina de les Roses’

Durant el cap de setmana prop d’una desena de restaurants i pastisseries locals oferiran en els seus menús els plats que van presentar en les Jornades gastronòmiques ‘La Cuina de les Roses’ celebrades a l’abril. Es tracta de l’únic certamen gastronòmic on les roses són les protagonistes de totes les receptes de cuina.

Bacallà amb remolatxa

Bacallà amb remolatxa

Trenet per visitar el Roserar de Dot i de Camprubí

Durant el dissabte i el diumenge, sortirà un trenet  des de l’Exposició Nacional de roses per visitar el Roserar de Dot i de Camprubí.  la visita podrà ser guiada a través d’un famós personatge local.

Concursos de roses

roserar dot i camprubí 2012JGU (320)

 

IDIOMES »