Ada Parellada a la Cuina de les Roses

Ada Parellada a la Cuina de les Roses

En aquesta nova edició , amb més participants i col•laboradors que mai, la cuina surt dels fogons de Sant Feliu i ha anat a cercar l’opinió de coneguts cuiners sobre la presencia de les roses a la nostra gastronomia. Al llarg d’aquest dies anirem publicant les mateixes a través del web per anar fent boca per les jornades gastronòmiques del 25, 26 i 27 d’abril.

El conjunts de les entrevistes les podrem veure en un únic document a la jornada inaugural de la Cuina de les Roses 2014.

La cuinera Ada Parellada té diversos llibres publicats i fa aparicions habituals a la televisió. Defineix el seu estil com una versió rockera de la cuina catalana.

L’Ada Parellada ens explica que la cuina amb flors no és una cosa nova, sinó que ve des de l’antiga Roma. A la península Ibèrica es va introduir fa molts segles la flor de taronger, que encara avui es fa servir per a fer el tortell de Reis.

Per a la cuinera, la rosa és ”una flor dura comparada amb la seva fragilitat aparent. Quan la mossegues, la resposta és sorprenent. Descobreixes amargor, astringència, duresa.”

Malgrat que, diu, les roses són difícils de combinar amb receptes salades, ens revela els plats en què ha utilitzat roses, com una amanida o unes guatlles embolicades amb pètals.

veure l’entrevista:

http://lacuinadelesroses.cat/ada-perallada/

IDIOMES »