Avui a les 11 del matí i en el  marc de la 59 a. l’Exposició Nacional de Roses, la nostra entitat, amb la presencia del President Pasqual Maragall i de la seva esposa la  Sra. Diana Garrigosa hem presentat la rosa  ‘President Maragall’.

No és la primera rosa dedicada a la familia Maragall, l’any 1960, Pere Dot va dedicar-li un altre rosa al seu avi,  l’il·lustre poeta i escriptor Joan Maragall en el centenari del seu naixement, aquella era una rosa de color vermell, de 35 pètals  de textura envellutada,  nascuda del creuament entre la rosa ‘Chrysler Imperial’ i ‘Bucanner’, aquesta rosa   malauradament  ha desaparegut.

Aquesta  nova rosa te en comú amb l’anterior, a part del cognom de la família,  el que també intervé en el creuament el roser ‘Chrysler imperial’.

Així tenim que la rosa ‘President Maragall’ neix del creuament entre les roses

‘Perla negra’ (pare)  x  ‘Chrysler Imperial ‘ (mare).

Dues roses clàssiques, força singulars   per el seu color la primera i pel seu perfum la segona.

IMG_5227

La rosa ‘President Maragall’ és de color vermell amarant, amb més de 40 pètals i poncelles altes i apuntades,

És un arbust compacte, amb   fulles compostes de cinc folíols de color verd mig, vigorós i molt floridor.

I un detall important, és una rosa força olorosa, amb un perfum de rosa clàssic i penetrant.

A l’acte ha intervingut la presidenta de l’entitat, Pilar López,  que a relatat breument la relació amb la família fins obtenir aquesta nova varietat , i dient que per nosaltres és una forma de reconèixer   la figura del president per la seva feina al capdavant del país. A continuació Jordi San José, alcalde de la ciutat, ha agraït a Roses Dot, a la nostra entitat i al president Maragall que avui tinguem a Sant Feliu el privilegi de la seva visita i d’aquesta nova creació i seguidament en Jaume Garcia ha fet una descripció de la nova rosa.

Finalment, la Sra. Diana ha estat l’encarregada de batejar el nou roser amb cava de la nostra terra “Brut Rosé”  de Juvè i Camps, i ha agraït aquesta nova creació dedicada al seu espòs.

 IMG_5223                              IMG_5222

IDIOMES »