A mitjans d’agost va arribar el primer contingent de rosers a recuperar de la família Dot, concretament van venir d’Europa-Rosarium Sangerhausen , un roserar situat a Alemanya i que te una magnifica col·lecció de rosers d’arreu del món i més de 8o varietats dels nostre país.

Els rosers van venir en estaques de les que es va procedir a treure’n els ullets i empeltar en gavarrera Laxa, el peu tradicional que fan servir els Dot.

Tindrem d’esperar a l’any vinent per comprovar el resultat dels empelts,de moment han estat   rosers com: Golden Moss (1932), Ràdio (1937), (Li Burés(1928)  o Federico Casas(1929) i molts altres fins a un total de 21 varietats dels que s’han empeltat un total aproximat de 120 peus.

Volem agrair l’esforç d’aquest roserar per preservar varietats i la col·laboració que està tenint amb nosaltres i que avui permet que retornin a la nostra ciutat aquestes varietats.

Cal recordar que fa uns mesos, i fruit d’aquesta bona entesa, els hi hem enviat com a contrapartida diferents varietats Dot de les que ells no disposaven. Esperem que amb ells i amb d’altres molts col·laboradors d’arreu, puguem disposar en els propers anys d’una ample col·lecció dels rosers Dot i d’altres obtentors catalans i espanyols.

Li Burés (P. Dot, 1929) foto Europa-Rosarium

IDIOMES »