Rosa Valls

Rosa Valls

En el mes de novembre, en plena tardor, els rosers fan una última floració abans de l’entrada de l’hivern. És una situació que no es dona a tota arreu. Per això els Amics de les Roses organitzen cada any per aquestes dates les Jornades Roses de Tardor.

El divendres 12 de novembre s’inauguren a la Sala dels Àustria del Palau Falguera.

L’acte s’iniciarà a les 19 h, amb la conferència La importància de les roses en l’art floral, que anirà a càrrec de l’experta en art floral Rosa Valls. Fa més de quaranta anys que es dedica a decorar, assessorar, ensenyar i difondre el món de les flors.

 

Guardó Amics de les Roses a Matilde Ferrer

Enguany el guardó es lliurarà a la roserista i hibridadora Matilde Ferrer per la seva contribució a la difusió de la cultura i la tradició roserística i per la creació de roses noves. Un vídeo realitzat per Xavier Galiana resumirà la tasca d’aquesta reconeguda roserista valenciana, que ha creat noves roses, entre elles la del ‘Mil·lenari de Sant Feliu’.

Maltilde Ferrer és filla i neta de viveristes valencians. És la responsable de la part científica de Viveros Francisco Ferrer, empresa amb reconeixement mundial en el sector de les roses i experta en la hibridació de roses per aconseguir noves varietats. Actualment és la presidenta de l’Asociación Española de la Rosa.

 

Per tancar l’acte d’inauguració alumnes de l’escola Mare de Déu de la Mercè faran una lectura de poemes.

Exposicions de roses

A les 20 h s’inauguraran diferents exposicions de roses, muntatges florals, bonsai i ikebana amb roses, a les sales i al passadís del Palau Falguera.

Plantació de la rosa de l’esperança ‘Setsuko Thurlow’

El Roserar de Dot i de Camprubí comptarà a partir del dissabte 13, amb una nova varietat de rosa, la Setsuko Thurlow. Ha estat creada per Matilde Ferrer en reconeixement a Setsuko Thurlow, coneguda activista pel desarmament nuclear. És una supervivent d’Hiroshima que va rebre el Nobel de la Pau al 2017 en nom de l’ICAN, la Campanya Internacional per Abolir les Armes Nuclears.

Matilde Ferrer la descriu com una “bella rosa multicolor, d’aparença delicada, però resistent.”

Fins diumenge 14 es podran visitar les exposicions del Palau Falguera. A les 11 del matí el grup Tanaka Teatre oferirà l’espectacle infantil Bon profit! sobre alimentació saludable i productes de proximitat.

Guardó al director francès Pierre Pinaud

Un segon guardó es lliurarà el 16 de novembre al director de cinema francès Pierre Pinaud en reconeixement a la difusió de la cultura roserística amb la pel·lícula Entre roses, la vida sin belleza ¿qué es?, abans de la seva projecció a Cinebaix.

Podeu consultar aquí el programa de les Jornades Roses de Tardor.

IDIOMES »