r. s. valentin de Terni, febrer 2017 (110)

Charles Quest- Ritson
Va ser director de la Royal National Rose Society durant deu anys. Va fundar el Grup Històric de les roses a Anglaterra al 1992; del qual va ser el seu primer secretari i, més tard, durant tres anys, el seu president. Ha escrit diversos llibres sobre jardins i roses entre ells “Les Roses enfiladises del món” (Timber Press, 2003) i, conjuntament amb la seva dona, l’Enciclopèdia de Roses de la Royal Horticultural Society (Dorling Kindersley, 2003). Ambdós llibres van guanyar premis internacionals. L’Enciclopèdia es va traduir a sis idiomes (no al castellà) i es van vendre uns 400.000 exemplars. Va exercir d’advocat com a professió però, durant els últims 30 anys, ha escrit llibres sobre jardins, roses, història i alimentació. Parla fluidament francès i italià, i es pot comunicar en alemany i castellà.

La seva conferència  “Els jardins de roses europeus”  ens mostrarà jardins com: Bagatelle, L’Haÿ-les-Roses, Sangerhausen, Fineschi i David Austin.

Charles Quest-Ritson ens farà una gira pels millors jardins de roses de tota Europa, per mostrar la seva història, el seu disseny, les seves roses i la seva bellesa.

 

bagatelle

Roserar de Bagatelle a París

Brigid Quest- Ritson
Va ser directora de la Royal National Rose Society durant cinc anys i una destacada membre del Comitè de Concursos de Roses Noves durant 14 anys. Va estar involucrada en el disseny i la re-plantació, entre els anys 2004 i 2005 del nou roserar de la Societat i amb la plantació de jardins i roserars privats, inclosos els de Longleat. Va ser presidenta del Grup Històric de Roses durant onze anys. Va escriure l’Enciclopèdia de Roses de la Royal Horticultural Society (Dorling Kindersley, 2003) conjuntament amb Charles. Va ser vicepresidenta del Comitè de Conservació de la Federació Mundial de les Associacions de Roses (World Federation of Rose Societies) i va assistir a la conferència regional a Barcelona al maig de 2014.  Quan els seus fills eren joves el seu jardí estava obert al públic, tenia un viver de plantes especialitzat en rosers per esqueixos. Parla fluidament francès i alemany.

La seva conferència “El jardí de Longleat” ens portarà  a un vell castell del sud d’Anglaterra, que disposa d’un gran jardí amb un magnífic laberint i on el seu propietari, l’actual marqués,  va demanar plantar un roserar amb roses de noms romàntics i sugerents.

longleat_garden_954_jpg_original

Jardí de Longreat al sud d’Anglaterra

A més de les dues obres citades  Charles Quest – Ritson te la següent bibliografia:
The Englis Garden Abroad. (El jardí anglés a l’estranger. 1992)
Country Gardens. (Els jardins al camp. 1998)
The House And Garden Book Of Country Gardens. ( Llibre  de les Cases i jardins al camp. 1998)
Gardens of Germany. (Els jardins a Alemanya, 1998)
The English Garden: A social History. ( El jardí anglès i la seva història. 2001)
Climbing roses on the World. (Rosers enfiladissos del món. 2003)
Olive Oil (Eyewitness Companions). (L’oli d’oliva. 2006)
The Gardens of Europe: A Traveller’s Guide. (Els jardins d’Europa: Guia del viatger. 2007)
Ninfa: The Most Romantic Garden in the World. (Ninfa: el jardí més romàntic del món. 2009)

L’acte tindrà lloc el proper divendres, 10 de novembre, a les 19,30h., a la sala dels Àustria del Palau Falguera, en el marc de les jornades de Roses de Tardor 2017.

 

IDIOMES »