Jornada inaugural de la Cuina de les Roses

El divendres 25 d’abril va començar les jornades de la cuina d e les roses amb una bona participació d’establiments i de públic. En total si faran catorze demostracions i participaran vint-i-dos establiments i entitats.

El divendres, en el decurs de la jornada inaugural, després de les presentacions i benvingudes per part de la presidenta de l’entitat, i del parlament de l’alcalde de la ciutat, Sr. Jordi Sanjosé, es va projectar el  documental “La cuina de les flors a Catalunya” que recull l’opinió de coneguts cuiners sobre la presència de les roses a la gastronomia, com ara Carme Ruscalleda, Mirko Carturan, Ada Parellada, Paco Méndez, Oliver Peña i Iker Erauzkin. Aquest últim va fer la  conferència inaugural i a continuació la professora de l’escola de hostaleria Raquel Ripollès i els seus alumnes van elaborar el cocktail Alba que tots varem poder degustar acompanyats de la soprano Sara Bañeras acompanyada al piano per Anna Crexells.

El dissabte va començar amb les demostracions de la Pastisseria Mas tres amb una Mouse al perfum de roses, després l’escola de Hostaleria Marti Dot amb un Airbag de xai amb salsa de iogurt i roses, els restaurant el Parlament amb un aperitiu de pètals de roses acompanyat per la cervesa artesana feta a Sant Feliu, Roses del Llobregat i el Mèlic va tancar la sessió del matí amb un Cupcake de roses amb frosting de xocolata blanca i mascarpone, tot regat amb una degustació de cava Juvé y Camps Rosé

A la sessió de la tarda el restaurant de l?ateneu ens va presentar un Pop amb vitolete amb pluja de roses, la Fleca Ben Cuit un pa d’espelta i sègol amb sabors de rosa i els restaurant les Cassoletes una confitura de roses amb sorpresa, va tancar la jornada amb un cocktail: Mojito de maduixes i pètals de rosa.

El públic va omplir el local durant les dues sessions, en definitiva un èxit de participació i de bona cuina.

 

Elaboració del cocktail Alba

Mouse de roses de Mas Tres

IDIOMES »