Premi a Rosiers Delbard per la  rosa més perfumada al concurs de roses noves "VIlla de Madrid"

Un dels eixos del projecte del 125è aniversari del naixement de Pere Dot, era fer un reconeixement públic dels seus mèrits. Una de les formules proposades per aconseguir-ho era dedicar a Pere Dot un dels guardons que s’atorguen en els concursos de roses que s’organitzen a l’estat espanyol, tant els concursos internacionals, com els locals. Amb aquesta finalitat la nostra entitat es va posar en contacte amb tots els organitzadors dels concursos per fer aquesta proposta, proposta que ha estat acceptada per tots els organitzadors dels concursos.

A continuació podeu veure quins han estat els premis acordats pels diferents organitzadors dels concursos  i els guanyadors dels mateixos.

 Al Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona, el premi “PERE DOT” atorgt per l’Associació Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat, es va donar a la rosa CHEWSUNNYBLUE  de l’obtentor WARNER’SROSES del Regne Unit.

 A Calella, en el 43a EXPOSICIÓ-CONCURS DE ROSES DE CATALUNYA el premi es va donar a la millor varietat Pere Dot , amb els següents guardons: El 1r. per a la rosa  Gaudí, presentada per la Sra.  Teresa Gaudí i el premi ha estat atorgat per la nostra Associació, els Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat. El 2n. premi va ser per la rosa Joana Mariano presentada per la Sra. Chelo Morago i el 3è. premi va ser per la rosa Simón Dot presentada per la Sra. Sandra Vergés, aquest dos darrers premis van ser atorgats per la Comissió de Roses de Calella.

 Al Vendrell, el premi va ser per  al Concurs de la rosa més perfumada, 1er premi “PERE DOT” atorgat per la nostra Associaicó i la guanyadora va ser la Sra.  Pepita Muñoz Gómez. El 2n premi, pel Sr.  Carles Rico Miró i, finalment el 3er premi, per la Sra.  Pepita Font Giró.

 A Sant Feliu, el guardó “Premi d’honor Pere Dot”  es va atorgar a la categoria de Millor Rosa,  va correspondre a la varietat Centre de Lectura  pesentada per Francesc Garcia.  

Al Concurso Internacional de Rosas Nuevas VIlla de Madrid, el premi Pere Dot, va ser per la rosa més perfumada i el guanyador va ser Rosiers Delbard de França.

 Els premis concedits per la nostra Associació en els diferents concursos consistien en una aquarel·la d’una rosa Dot, pintada per Rafael Plaza.     

També estava previst lliurar el Premi Pere Dot a alguna de les categories del Concurs Nacional de Roses de Reus, però, malauradament, un accident molt greu va obligar a suspendre el Concurs. Des d’aquesta pàgina volem manifestar el nostre condòl per la mort del Sr. Via, membre del Centre de Lectura de Reus i coorganitzador d’aquest Concurs, produïda com a conseqüència del citat accident.

IDIOMES »