Aquest any la conferència inaugural de Roses de Tardor anirà a càrrec de M. Mercè Compte i Barceló que ens parlarà de  “Les Roses ambaixadores de Catalunya i els seus ambaixadors”.

thumbnail_mmcb20192

M. Mercè Compte

M. Mercè Compte, ens farà, segons les seves propies paraules: Un repàs del món de la rosa en la seva representació des dels inicis a casa nostra, els espais especialitzats, els roserars, i la seva història, els concursos i la necessitat d’exposicions per al reconeixement i divulgació, posant alhora en valor als anomenats “ambaixadors”, els conreadors, obtentors o amateurs que portaren la rosa al seu més alt nivell nacional i internacional.

Arrel d’un article de 1937 on es realça la Rosa com a “la millor poesia” i el món de les roses com a “bucòlic i perfumat”, es posa en relació l’alt valor dels roseristes de fama internacional, en Pere Dot i en Cebrià Camprubí. El seu reconeixement així com la valoració dels concursos internacionals on destaquen les seves obtencions així com la gran vàlua del seus tarannàs.

thumbnail_pastedImagefile

Primer roserar públic de Barcelona, Colla de l’Arròs. Laribal-Monjuïc. Jardí Casa Balaguer, entre 1915 i 1918. Forestier i Rubió i Tudurí

Un enaltiment al mon de la rosa en general, a la seva perseverança malgrat estar en època bèl·lica, el valor de la representació de Catalunya a través de les seves roses, tot i posant en paral·lel un altre conreador, en un principi no roserista, que es desvetllarà també en aquesta faceta i que s’esmentarà per primer cop.

M. Mercè Compte és Llicenciada en Belles Arts per la UB. Diploma Estudis Avançats BBAA per la UB. Diplomada en Paisatges Turístics i Noves tecnologies: Teoria Estètica i Gestió del Patrimoni Cultural per la UAB, socia dels Amics de les Roses i membre de la Institució Catalana d’Estudis Agraris, entitat que forma part de l’Institut d’Estudis Catalans.

 

IDIOMES »