Roser 75. Medalla d'or. Obtentor: Alain Meilleland.

Roser 75. Medalla d’or. Obtentor: Alain Meilland.

Després d’un parèntesi d’un any amb motiu de la covid, el Concurs Internacional Rosa Villa de Madrid s’ha celebrat el passat mes de maig a la Rosaleda del parc de l’Oest de Madrid.

Els principals premis de la 65a edició han recaigut en roses procedents de França. La medalla d’or ha estat per al roser trepador francès número 75 de l’obtentor Alain Meilland; la plata, per a la rosa varietat floribunda número 29 també d’Alain Meilland; i el bronze, per a la rosa floribunda número 47, procedent dels obtentors Will Radler i Alain Meilland dels Estats Units i França.

Pel que fa al Concurs Popular ‘Rosa de Madrid’, el premi ha estat per a la rosa número 27 de tipus híbrid de té de l’obtentor francès Michel Adam. En la seva elecció, que s’ha fet de forma telemàtica, han participat prop d’un miler de persones.

S’han presentat 77 varietats, que actualment es poden observar a la Rosaleda del parc de l’Oest. Són rosers procedents de 22 productors de roses, de vuit païssos: Alemanya, Bèlgica, Dinamarca, Espanya, Estat Units, Itàlia i Japó. Les varietats són del tipus: híbrid de té (28), floribunda (33), miniatura (2), arbustiva (8), entapissant (3) i trepadora (3). El jurat ha valorat la impressió general de la planta, la novetat del roser, la novetat de la flor y el perfum.

Des de l’any 2010 i a proposta dels Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat, es concedeix el Premi Pere Dot a la varietat més perfumada.

Roses premiades al Concurs Internacional

  1. Medalla d’or i diploma al roser número 75, tipus trepador, de l’obtentor Alain Meilland.
  2. Medalla de plata i diploma i premi de l’Asociación Española de la Rosa al número 29, tipus floribunda, de l’obtentor Alain Meilland.
  3. Medalla de bronze i diploma al roser número 47, tipus floribunda, de l’obtentor Will Radler/Alain Meilland.
  4. Certificat de mèrit al millor roser del tipus híbrid de té o grandiflora al roser número 16, tipus híbrid de té, de l’obtentor Rosaires Orard.
  5. Certificat de mèrit al millor roser del tipus polianta o floribunda al roser número 48, tipus floribunda, de l’obtentor Alain Meilland.
  6. Certificat de mèrit al millor roser del tipus miniatura al roser al número 64, de l’obtentor Will Radler/Alain Meilland.
  7. Certificat de mèrit al millor roser dels tipus sarmentós, arbustiu o entapissant al roser número 66, tipus arbustiu, de l’obtentor Jacques Ranchon/Poul Croix.
  8. Premi a la rosa amb millor perfum i premi Pere Dot otorgado por la Associació dels Amics de la Rosa de Sant Feliu de Llobregat al roser número 24, tipus híbrid de té, de l’obtentor Roseraies Orard.
  9. Premi a la millorar varietat espanyola (fora de concurs) al roser número 37, tipus floribunda de l’obtentora valenciana Matilde Ferrer.
  10. Concurso popular: Premi Rosa de Madrid 2021 al roser número 27, tipus híbrid de té, de l’obtentor Michel Adam. La seva elecció s’ha fet de forma telemàtica. Han participaat prop d’un miler de persones.
Roser 16.

Roser 16.

Trobareu més informació en aquest enllaç.

(Concur

IDIOMES »