El cuiner Pep Nogué

El cuiner Pep Nogué

Nascut a la Garrotxa, porta dins seu la tradició del menjar i les arrels de la cuina. De ben petit, començà a remenar cassoles al restaurant La Vall del Bach al seu poble natal, la Canya. Després d’acabar el seus estudis a l’Escola d’Hostaleria de Girona, entrà a treballar al Celler de Can Roca i en forma equip.

Com ell diu: “Un cuiner que escriu, cerveser, vinater i licorer a estones perdudes i divulgador de les meves recerques de la cuina i les arrels gastronòmiques catalanes”.

El seu àmbit d’estudi i treball, la seva recerca pels orígens de la cuina, les tradicions, els costums, les varietats autòctones, la seva passió per la fotografia i la muntanya, l’han portat pertot arreu a conèixer els seus costums i el seu ritme de vida.

Professor de cuina, conferenciant i des de fa una colla d’anys, assessor de restaurants i tot tipus d’empreses alimentàries que busquin nous horitzons.

Ha col·laborat en diversos programes radiofònics a Ràdio Sant Joan, Ràdio Sarrià, Cadena SER i COM Ràdio. President de l’Associació Alimentaria Garrotxa, cuina i territori, col·laborador del programa Tapias Variades de Catalunya Ràdio i de la revista gastronòmica Cuina. Immers en diferents projectes de radio i televisió com el programa de televisió Cuina amb nens a Bon Preu, Vins a vins, Del paisatge a la taula i Terra de sabors, que s’emeten a la xarxa de televisions locals.

El seu primer llibre fou Temps de silenci; el seguiren La cuina de les terres gironines (dues edicions), Menjar per un euro (tres edicions en català i una en castellà,  La cuina de l’arròs de Pals, Cuina volcànica , Tastets,  La millor cuina de l’estiu, Els avis cuinen, Receptes i remeis dels séniors de Sant Joan les Fonts, El fajol, Esmorzem!,  Ca l’Eudald. memòries d’un cuiner de Cerdanya,   Fruites si! , Menjar bé en familia per menys de 9 €, La plaça mercat d’Olot, i finalment; Receptari i  manual de la matança del porc i 52 receptes del morro fins a la cua

Ens parlarà a l’acte inaugural de les jornades de la Cuina de les Roses , sobre la cuina de les flors, el proper divendres, 17 d’abril, a les 19,30h al Palau Falguera.

nvitacioÌ--conferencia-inaugural-2015

IDIOMES »