IMG_4964[694]
En la festivitat de Corpus, que aquest any ha estat el 15 de juny, els Amics de les Roses -convidats pel Rector de la Parròquia de Sant Llorenç- han col·laborat en el guarniment floral de l’ou com balla. Els organitzadors des de fa anys en són la Parròquia i l’entitat Calaix de Sastre amb la col·laboració de Floristeria Armengol.
El guarniment floral d’enguany dels Amics de les Roses ha consistit en presentar una corona de roses de color blanc i taronja al voltant de la pica on hi ha el brollador que enlaira l’ou com balla, i unes safates centrals amb roses blanques i de color rosa, així com dos poms de roses damunt de dues bases de columnes amb petits relleus de l’antiga església. Una decoració essencial i senzilla en la qual les roses de diferents tonalitats centren la gran corona de roses del brollador.
L’ou com balla és un costum arrelat a Sant Feliu des de fa anys i ara s’exposa al petit pati exterior de la Catedral de Sant Llorenç. Moltes persones des del dijous dia 15 fins el diumenge 18 de juny, s’han aturat en aquest petit pati del Passatge Penedès, per visitar l’ou com balla i fer-ne fotografies.
Aquesta tradició és un costum que consisteix en el joc de posar un ou que puja i baixa, salta i balla, damunt d’un brollador guarnit de flors.
L’ou com balla és una tradició que desperta passions entre erudits i estudiosos cercant-ne l’origen -sembla que podria venir de Venècia i tenir un origen turc apunta l’historiador Antoni Dalmau- i és també un joc i un divertiment. Es una tradició vinculada a la festivitat religiosa de Corpus i és alhora un cant a la plenitud de la primavera, a la fecunditat, al moviment continu del cicle de la vida, de les estacions de l’any i del pas del temps.

IDIOMES »