20160801_080106

Una cinquantena d’esqueixos de la rosa Sant Valentí han sortit cap Itàlia, on seran empeltats al roserar de Carla Fineschi.

Aquest esqueixos ajudaran a endegar un projecte impulsat per l’editorial Nicla edizioni i l’ajuntament de la ciutat de Terni, amb la col·laboració d’aquest roserar italià.

com explicàvem en un altre post:

Terni és una ciutat del centre de Itàlia, de la regió d’Umbria, que te per Sant patró a Sant Valentí, no cal que us recordi la relació romàntica d’aquest Sant amb tots els enamorats, tradició estesa mundialment, tot i que a Catalunya preferim el nostre Sant Jordi.

Ells volien dedicar una rosa al sant i que esdevingui una tradició el regal del roser Sant Valentí en aquesta jornada. Amb aquesta idea, al saber que Pere Dot ja havia fet una rosa amb el nom esmentat volien que els Dot hi participessin, per una banda autoritzant la presència de la rosa en el projecte i per altra amb la seva reproducció de forma massiva.

Tot i que l’enviament ha estat complexa per diferents motius relacionats amb els enviaments i terminis d’entrega i la interpretació de la normativa vigent sobre passaports fitosanitaris, els esqueixos finalment han arribat a lloc i en els propers dies, gràcies a les  gemmes que contenent, estaran empeltats més d’un centenar de rosers.

El projecte va endavant.

visita nicoletta, 7 juliol 2016, JGU (54)

Rosa Sant Valentí

IDIOMES »