Quasi dues-centes persones van omplir CinebBaix per veure el documental “Les arrels de les roses”, dedicat a la celebració del 125è aniversari del naixement de Pere Dot.

La Presentació va anar a càrrec de la presidenta de l’entitat, Pilar López, que va fer un breu recorregut pel que ha estat l’any Pere Dot, indicant que el projecte que va endegar l’entitat és un projecte a  llarg termini, en el que avui tanquem una etapa, però que ha servit per obrir molts camps de treball, alguns de llarg recorregut, per tal de  recuperar i divulgar aquest patrimoni de la Ciutat.

Va agrair l’esforç que Israel Ruíz i Albert Bonet han realitzar per tirar endavant aquest documental que pretén fer un recorregut per les diverses accions realitzades dins del projecte,  glossar la figura de Pere Dot i fer una reflexió sobre el personatge i la seva transcendència per a la ciutat.

Israel Ruíz va ressaltar la col·laboració que en tot moment han trobat per la realització del mateix i la bona predisposició de persones i entitats.   Va dir que la realització d’aquest documental ha estat un exercici d’aprenentatge molt interessant alhora de veure com  un document d’aquestes característiqueses pot ajudar a fer ciutat.

Finalment Albert Bonet, en qui ha recaigut el muntatge del documental, va expressar l’enorme dificultat   que s’ha trobat per poder compondre el mateix  degut a  les  moltíssimes hores de gravació, més de seixanta,  que havien fet al llarg d’aquest any i mig en que porten treballant.

Creiem que l’esforç i la  feina feta  han valgut la pena, ha estat un treball que quedarà com un document  d’abast històric per la nostra ciutat.

En el Documental tenen intervencions més de quaranta persones i te una duració aproximada de 90 minuts.

Després, una copa de cava va servir per celebrar  i comentar l’estrena de les “Les arrels de les roses”, una producció de l’Associació Amics de les Roses de la nostra ciutat.

IDIOMES »