Jordi Dot explicant com podar els rosers

La  festa del roser 2010, ha tingut lloc al parc Torreblanca aquest diumenge 21 de febrer. Tot i que les prediccions meteorològiques fèiem preveure el pitjor, el temps va respectar aquest acte d’inici de la temporada de les roses a la nostra ciutat.  

les diferents activitats previstes es van anar succeint al llarg de tot el matí: el concurs de dibuix infantil “La rosa i el roser”,  en més de cent participants, la venda d’eines de mà i de rosers, la botifarrada, el curs, ofert pel rosarista Jordi Dot, de com podar rosers. L’única activitat que es va suspendre va ser la plantació popular de rosers. El terreny  de plantació estava inundat  per les pluges dels últims dies i no feia aconsellable el poder trepitjar l’espai de plantació.

Visita de diversos col·lectius de persones

Dins dels actes realitzats en el marc de la festa va tenir lloc la visita de dos col·lectius de persones. D’una banda i arrel de l’acord signat entre els Amics de les Roses i el CNL Roses, un grup de persones del programa del voluntariat per la llengua i, d’altra, un col·lectiu de dones magrebines, diferents persones, membres de l’Associació van acompanyar a aquets grups al llarg del matí els hi van explicar els diferents aspectes de la Festa i de la tradició rosarista de la nostra ciutat, així com els objectius i el projecte de l’entitat i les possibles col.laboracions que podem establir.

voluntariat per la llengua

Arranca el projecte del 125è aniversari del naixement d’en Pere Dot.

Aprofitant la mateixa Festa, va tenir lloc la descoberta d’una placa commemorativa, per tal de recordar el naixement l’any 1885 d’en Pere Dot en aquest parc de Torreblanca. La col.locació d’aquesta placa forma part dels actes organitzats per l’Associació  dels Amics de les Roses per tal de commemorar el 125è aniversari del seu naixement.

 Aquesta placa serveix per recordar al roserista més universal de Catalunya i, també, per senyalitzar aquest indret com un dels que formen part de la ruta de la rosa a la ciutat. A través d’aquesta ruta volem que s’identifiquin i recordin  els diversos espais que han estat significatius per la història de la rosa a la nostra ciutat i que formen part del imaginari i de la memòria col·lectiva de la ciutat.

descoberta de la placa commemorativa

A  l’acte, la nostra Presidenta, Pilar López, va situar en el context aquest fet i la forma com entén l’Associació aquesta celebració, referint-se als principals eixos del projecte: recuperar la figura i el llegat d’en Pere Dot, reconèixer i donar a conèixer aquest llegat, tot convidant a participar en el desenvolupament d’aquest projecte a les entitats locals i persones a títol individual i recordant que la rosa esdevé un símbol i un signe de identitat per Sant Feliu. Tot seguit, Josep Armengol va glossar la figura del rosarista remarcant els principals moments de la seva vida i va explicar la ruta de la  rosa a Sant Feliu, per acabar amb poesies d’Espriu, Joana Raspall i Martí Dot. i per tancar l’acte, l’Alcalde de la ciutat, Juan Antonio Vázquez, va  resaltar la importància del fet roserístic per la nostra ciutat i agraïr l’esforç que està fent l’Associació en aquest terreny.

 Jordi Dot, net del il·lustre roserista, va ser l’encarregat de descobrir la placa commemorativa.

parlaments abans del descobriment de la placa commemorativa

IDIOMES »