En el marc de la jornada Roses de tardor es lliurarà el Guardó Amics de les Roses 2011. Aquest guardó de caire  simbòlic, es dona cada any a una entitat, empresa o persona que es distingeix per la seva contribució en el món de les roses, sigui per la seva  difusió, divulgació, investigació o qualsevol altra faceta en pro d’aquesta cultura.

Aquest any, l’Associació ha decidit atorgar-lo al roserar Europa Rosarium de Sangerhausen, Alemanya, pel seu paper fonamental en la conservació de varietats roserístiques d’arreu del planeta. El parc posseeix una col·lecció d’uns 60.000 rosers, amb un total de 8.300 especies i cultivars diferents.  El parc conserva, en la seva gran col·lecció, unes 90 varietats d’obtentors nacionals, la gran majoria de Pere Dot i de la seva nissaga.

La Sra. Hella Brumme, arquitecte paisatgista, vindrà  a recollir el Guardó Amics de les roses 2011 en representació del roserar Europa Rosarium. La Sra. Brumme ha estat directora d’aquest parc i als anys 90 va participar en la seva remodelació.

Europa Rosarium, un dels roserars més grans del món, col·labora amb els Amics de les Roses en la recuperació i retorn de les roses de la família Dot a la ciutat, en els dos últims estius ha enviat 37 varietats de rosers que, ens aquest moment, s’estan reproduint per tal de ser plantats i conservats al Roserar de Dot i de Camprubí de la nostra ciutat.

Cal dir que en aquest recerca i recuperació del nostre patrimoni roserístic tots els rosers han estat apadrinats per diferents persones i entitats majoritàriament de Sant Feliu i el projecte de recuperació i retorn s’allargarà uns quants anys donat que s’han localitzat, fins el moment, en diversos parcs nacionals i de la resta del món, principalment europeus, més 180 rosers de la família Dot i una quarantena d’altres obtentors.

El lliurament del guardó tindrà lloc el proper divendres 4 de novembre, a les 19,30, a la sala dels Àustria del Palau Falguera, en el marc de la jornada Roses de tardor, a continuació el Sr. Àngel Merino farà una conferencia: LES ROSES: CULTURA, VALORS I IDENTITAT.

Posteriorment, s’inauguraran les exposicions i tindrà lloc un vi d’honor

L’acte és obert al públic en general.

 

IDIOMES »