20190331_124038

Horta de Sant Joan va inaugurar aquest diumenge, 31 de març,  el jardinet “Roserar Picassià”, una evocació de l’obra pictòrica “Processó al Convent” pintada per Pablo Picasso l’any 1898. L’enjardinament es va fer al carrer Manuel Pallarès orientat de cara a la muntanya de Santa Bàrbara i al convent de Sant Salvador al Parc Natural dels Ports.

La idea és tenir una plantació de rosers de diferents colors amb tonalitats que evoquin els colors de l’obra pictòrica “Processó al Convent” que va pintar en Pablo Picasso durant la seva primera estada al  poble d’Horta de Sant Joan.

Aquest projecte s’ha fet amb la col·laboració de la brigada del Parc Natural dels Ports i l’assessorament del mestre jardiner Joan Bordas.

A la inauguració hi van assistir com a convidats d’honor, el nostre amic i mestre jardiner Joan Bordas i també membres de la nostra entitat, l’Associació d’Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat. Sis persones de l’entitat ens vàrem desplaçar a Horta de Sant Joan per participar en aquest acte i vàrem aprofitar el viatge per visitar, a més d’Horta, el Delta i Tortosa.

La intenció del municipi és que aquest sigui el primer jardinet del poble inspirat en els colors d’un quadre de Picasso i que se’n segueixin plantant més en els quals hi haurà més varietats de rosers.

Horta de Sant Joan és el primer municipi de la Terra Alta que s’ha afegit al moviment de “Viles florides”, amb la intenció d’incentivar els veïns del poble a seguir plantant i guarnint amb plantes i rosers aquesta bonica població tan propera als Ports.

A l’acte, Joan Bordas va fer un taller de plantació per a infants. Ens els parlaments hi van participar l’alcalde del municipi, Joaquim Ferràs, Mercè San Jose, directora del projecte, Joan Bordas i Jaume Garcia en nom dels Amics de les Roses. La nostra entitat va regalar al municipi un roser de la varietat ‘President Maragall’, una rosa dedicada a la memòria, creada pels néts de Pere Dot i que busca ajudar a combatre l’oblit que provoca a les persones una malaltia com és l’Alzheimer. Una rosa que també pretén ser un símbol per lluitar contra tots els oblits, per recordar i divulgar el nostre passat.

Les varietats escollides per aquest roserar Picassià són :

Varietats de color carmí, parma, púrpura i violeta:
Rosa MINERVA, híbrid modern, 2004, Martin Vissers.
Rosa MISTICA, híbrid de te, 1966, Dot.
Rosa ROSIÉRISTE PAJOTIN-CHÉDANNE, polyantha, 1934, Delepine.
Rosa SOUVENIR DU DR. JAMAIN, híbrid perpetu, 1865, Lacharme.
Varietats de color groc, ocre i ataronjat:
Rosa GHISLAINE DE FÉLIGONDE, híbrid de multiflora, 1916, E. Turbat.
Rosa LADY OF SHALOTT, híbrid de multiflora , 2009, Austin.
Rosa MOLINEUX, AUSMOL, roser anglès, 1994, Austin.
Varietats de color blanc i blanc rosat:
Rosa FELICIA, híbrid de moschata, 1928, Pemberton.
Rosa FIFI SUR LA VOILIÈRE, d’origen desconegut.
Rosa MESTRE JOAN MAGRINYÀ, híbrid de te, 1984, Dot.
Rosa WINCHESTER CATHEDRAL , híbrid modern, 1988, Austin.

Altres varietats de plantes floració colors grocs i blaus:
Narcisos
Safrà
Espígol

 

IDIOMES »