El proper divendres a les 19,30, al palau Falguera tindrà lloc l’acte inaugural de Roses de Tardor amb la conferència de Silvia Fineschi sobre el Roserar botanic “Carla Fineschi”, d’Itàlia, creat l’any 1967 i que conserva unes vuit mil varietats de roses, botaniques, antigues i modernes procedents de tot el món. És el roserar privat més gran del món per nombre de varietats.

blog-mulino-di-rimaggio

EL roseto botanico “Carla Fineschi”

En el mateix acte tindrà lloc l’entrega del guardó “Amics de les Roses 2016” que preten honorat a persones, entitats i institucions que s’han caracteritzat per promoure, difondre i protegir la cultura de les roses en qualsevol de les seves vessants.

També, tindrà lloc la signatura d’un conveni entre diferents entitats i institucions italianes i catalanes per tal de tirar endavant el projecte “Rosa San Valentín”, aquesta rosa miniatura va ser creada per Pere Dot l’any 1970,. El projecte pretén, que en el dia de Sant Valentí, es converteixi en una tradició el regalar el roser ‘Sant Valentí’ en aquesta jornada.

visita nicoletta, 7 juliol 2016, JGU (49)

Rosa ‘San Valentín’

El projecte compta amb la col.laboració de la ciutat de Terni. Aquesta és una ciutat del centre de Itàlia, de la regió d’Umbria, que te per Sant patró a Sant Valentí, no cal que us recordi la relació romàntica d’aquest Sant amb tots els enamorats, tradició estesa mundialment.

Posteriorment tindrà lloc la inauguració de diverses exposicions: Roses de tardor, ikebana, l’itinerari de les roses a la ciutat i en tot cas cal remarcar la dedicada a un altre gran roserísta santfeliuenc: Simó Dot, l’hereu de Pere Dot, en l’aniversari del centenari del seu naixement.

Esteu tots convidats, us hi esperem

invitacio-2016

IDIOMES »