Joan Josep Blay ha composat la sardana dedicada a Pere Dot amb motiu de la celebració del 125è aniversari del seu naixement.

El compositor local ha dedicat aquesta sardana al nostre il•lustre rosarista, la sardana va ser composada i entregada a la nostra Associació com un element més dins dels actes de cloenda de la celebració.

La cobla Sant Jordi ha estat assajant-la per poder-la oferir dins del concert que celebrarà aquest diumenge al Palau Falguera.

Pel que fa a la sardana i tal com diu l’autor de la mateixa:

Les sardanes (com les roses), presenten tal varietat, que cada una, es converteix en quelcom singular i irrepetible. Unes ens deixen darrera el seu perfum, sensacions de recolliment, d’altres són extravertides, o plenes de llum o melangia, unes són fresques, d’altres alegres i fins i tot divertides, unes ens inciten al moviment, d’altres a la reflexió, en tot cas, totes influeixen directament sobre els nostres sentiments i fins i tot, poden canviar el nostre estat d’ànim… Perdoneu!, ara m’he perdut, de que parlava?… de roses o de sardanes?… en tot cas,   Pere Dot, Roserísta Universal, es una sardana cuinada amb ingredients de melangia, color, aire i… Torno a no saber de que estava parlant!…

del seu autor Joan Josep Blay (Gavà, 4 d’abril de 1955), Començà a interessar-se per la música pel seu avi, que tocava a la banda de Gavà. Estudià al Conservatori Municipal Superior de Música de Barcelona i obtingué el títol professional de saxòfon amb Adolf Ventas, i contrapunt, harmonia i composició amb Xavier Montsalvatge, Manuel Oltra i Josep Soler i Sardà. Al 2009, obté el títol de Master en Musicoteràpia atorgat per la Universitat de Vic, a la vegada que es forma en Psicología Integral.

Ha estat intèrpret i fundador del conjunt de jazz-rock Blay Tritono (1976) [1] i al Quartet Sax de saxòfons, i ha tocat la tenora en les cobles La Principal de Collblanc i Mediterrània. També ha dirigit cobles, com la Ciutat de Cornellà i la Marinada (2006), o corals, com la Coral Jovenívola de Gavà o la Coral Bruela de Sant Feliu de Llobregat.

La seva tasca compositiva s’ha desenvolupat en diversos camps, malgrat tot, ha estat la música per a cobla la que ha gaudit de la seva predilecció. Seves són algunes de les sardanes que, per les seves innovacions, més polèmica varen originar en ser estrenades, com Lleugerament borratxo, Nacional II o Cançó de falda per l’Albada. Ha estat, durant 24 anys, professor de música a primària i secundaria a l’Escola Mestral de Sant Feliu de Llobregat. Sota la seva tutela els seus alumnes van ser mereixedors d’un “Premi Baldiri Reixach” atorgat per la Fundació Jaume I.

És cap d’estudis, i professor de Saxòfon, Llenguatge Musical, Cant Coral i Conjunt Instrumental a l’Escola Municipal de Música de Sant Feliu de Llobregat.

CONCERT: Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona

27 diumenge, 19 h

Lloc: Auditori del Palau Falguera. Preu: 8 €; 6 €, anticipada.

 

IDIOMES »