TARDOR AL PALAU, 16, 17 i 18 de novembre de 2012

La tardor, és l’estació de l’any que ens ofereix un esplendor cromàtic únic. Els boscos, els parcs i els camps s’omplen de colors que van des del groc, l’ocre, el verd en les seves diferents tonalitats, al vermellós, lila o blavós i al marró. Doncs de tots aquests colors, així com de les formes, l’olor i la textura dels productes que es recullen en aquesta època podrem gaudir al Palau Falguera els dies 16, 17, 18 de novembre.

Pels Amics de les Roses aquest serà el tercer any que sota el títol de Roses de Tardor organitzem al Palau exposicions, conferències, tallers i demostracions durant el mes de novembre, però, enguany, per a nosaltres serà una experiència diferent i creiem que enriquidora. La nostra entitat, l’ARES, el Cercle del Col·leccionisme, els pagesos locals, l’entitat medioambiental GAIA amb els seus horts ecològics i un col·lectiu d’artistes de la ciutat, ens hem posat d’acord per organitzar conjuntament tot un seguit d’activitats que es desenvoluparan al llarg d’aquest cap de setmana   al PalauFalguera i al  seu parc .

El programa d’activitats de La Tardor al Palau és ampli i variat, de ben segur que els amants de la natura, de l’art o del col·leccionisme podran gaudir d’un cap de setmana amb una oferta novedosa.

Esperem que aquesta primera experiència de treball en xarxa sigui un èxit i que ho puguem repetir en propers anys.

Roses a la tardor 2012

Exposicions, conferències i altres temes relacionats amb les roses i el seu món.

Presentació de Roses a la Tardor:

divendres 16, a les 20h, sala dels Àustria

–       Entrega del guardó Amics de les Roses 2012

–      Conferència: “Abans que el temps ho esborri” a càrrec de F. Xavier Baladía, autor i guionista del llibre i del documental  del mateix nom.

Abans que el temps ho esborri  és la crònica en sèpia de l’alta burgesia que va fer la revolució industrial a Catalunya. Un passeig irònic per la Barcelona del segle XX a través dels records heretats per un dels seus descendents, F. Xavier Baladía, que ens trasllada als anys daurats d’una elit cosmopolita i culta, que ens va deixar un llegat que ha fet de la Barcelona d’avui un referent internacional.

Abans que els temps ho esborri, relata la vida privada d’una família d’aquella Barcelona, d’aquella Catalunya, en un moment molt especial de la seva història, on el nostre Il·lustre roserista, Pere Dot, també hi va prendre part, es va relacionar i va deixar la seva empremta a través de les seves roses i els  noms de les mateixes, moltes de les quals estan directament relacionades amb personatges sortits d’aquesta  crònica amena i divertida.

–       Inauguració de les exposicions de Roses a la  Tardor

–       Vi d’honor

Dissabte 17, a les 21h

–       Sopar de l’associació, restaurant Aire del Palau

            Entrega dels diplomes dels apadrinaments de rosers 2012

Incscripcions: amicsdelesroses@santfeliu.net, preu: 30 €

Diumenge 18, de 10 a 14h

–       Tot el matí: Venda de productes

–       10.30h passi del documental, “Les Arrels de les Roses”, sala dels Àustria

–       12h Tallers i demostracions

Dissabte i diumenge de 10 a 14h i de 17 a 20h

Visita a les exposicions de roses, ikebana, productes i catàlegs de roses 2013

Lloc: Sala d’exposicions i sales nobles  del Palau Falguera.

26a. Exposició de Bolets de Collserola

Exposició dels bolets de tardor de Collserola.

Recollida, exposició, cuina i tastet
Dissabte 17 de novembre, a les 9 del matí sortida de la  plaça de l’Estació

–          recollida de bolets.

–          entre les 4 i les 6 de la tarda al Palau Falguera, es farà la classificació de les diferents varietats que s’hagin recollit.

Diumenge 18 de novembre

–          12.00h conferència: “500 bolets de Collserola”, a càrrec de Pep Clavero

–          12.30 tastet de cuina de bolets

Les activitats de l’edició 2012 de l’exposició s’acabaran el diumenge amb el sorteig del lot boletaire, que se celebrarà a partir de les 8h de la tarda.

Visita Exposició: Sala d’exposicions de la pl. Baixa del Palau Falguera

Dissabte de 18 a 21h

Diumenge d’11h a 14h i de 17 a 20h

 

1er. Mercat de Pagès

De l’hort a la taula, venda  de productes  frescos i de temporada  dels pagesos locals.

Parades de venda dels pagesos locals:

Dissabte i diumenge de 10 a 14h

Patí del parc del Palau Falguera

El Mercat de Pagès és una iniciativa promoguda per pagesos del municipi i que compte amb el suport de l’ajuntament.

Al Mercat de Pagès podreu trobar fruites i verdures fresques, de qualitat i de proximitat, algunes d’elles de producció ecològica i totes amb el segell de qualitat Producte FRESC del Parc Agrari, un distintiu que trobareu als punts de venda de productes que es cultiven en l’àmbit del Parc Agrari del Baix Llobregat i que excel·leixen per la seva frescor, qualitat i origen, així com per haver estat produïts amb el saber fer de la pagesia de la comarca. El mercat de pagès és una iniciativa que vol tenir  continuïtat i que aquesta experiència pilot ens ajudarà a definir el marc de la mateixa.

De l’hort a la taula és un vell concepte de venda directa entre el productor i el consumidor, sense que intervinguin transports o intermediaris, aconseguint així productes molt frescos a preus molt adequats. A través de la venta directa de fruites i verdures, els productors locals també volen sensibilitzar els i les consumidores del paper que desenvolupa l’agricultura i de la necessitat de garantir una agricultura viable econòmicament a la comarca del Baix Llobregat.

Agricultura ecològica

Associació Mediambiental Gaia, (Horts orgànics Ca N´Alegria)

Exposició i tallers de com treballar la terra de forma ecològica en horts adreçats a l’autoconsum.

Venda de productes ecològics al 1er. Mercat de Pagès

Diumenge de 10 a 14h  

Patí del parc del Palau Falguera

 

Mostra de segells

de roses, bolets i productes agraris

Dissabte i diumenge de 10 a 14h i de 17 a 20h

Visita a les exposicions de segells

Lloc: sales nobles  del Palau Falguera.

                                                                                         

                                                                                  

1er. FIRART

Fira i Exposició d’artistes al carrer, venda d’obres d’artistes plàstics.

Diumenge de 10 a 14h

Parc del Palau Falguera

Hi ha milions d’artistes que creen, només uns quants milers són acceptats o, si més no, discutits per l’espectador, i d’ells, molts menys encara arriben a ser consagrats per la posteritat.

Marcel Duchamp (1887-1968)

Tot projecte de creació comença per una idea. Sigui el resultat de la creativitat o bé d’una simple o estudiada acumulació de situacions, la idea pren sovint la forma d’una intuïció o d’un desig que pren cos i madura amb el temps.

Fira d’art de Sant Feliu de Llobregat neix amb la idea, la intuïció i el desig de difondre l’art, tant d’artistes locals com de fora, i de fer-ho d’una manera propera i accessible. Per això proposa fer-la a l’aire lliure, en contacte directe amb les persones, al carrer.

Els que vulguin acostar-s’hi trobaran les obres exposades, la majoria de petit format. Aquestes obres es podran veure, tocar i adquirir, si és el cas, gaudint del tracte personal i directe amb els artistes.

Els artistes que vulguin participar han de presentar un dossier. L’organització valorarà i seleccionarà els participants entre els treballs que es presentin, per tal de garantir que tota obra exposada gaudeixi de bona qualitat. FIRART està oberta a qualsevol tendència en pintura, dibuix, gravat, ceràmica, escultura, etc…

La intenció és que FIRART tingui continuïtat al llarg de l’any, amb no menys de tres convocatòries que anirem anunciant en el moment oportú.

Mª Mercedes Plaza

 

 Tardor al Palau

Organitza:

Amics de les  Roses, ARES, Pagesos Locals, Associació Mediambiental Gaia, Cercle Català del Col·leccionisme, FirArt, Ajuntament de Sant Feliu de LLobregat

Col·labora:

Parc Agrari, USLA I Restaurant Aire

IDIOMES »