IMG_5370

Montse Estruch, xef guanyadora d’una estrella Michelin i un sol de Repsol, va participar en l’acte de presentació de la Cuina de les Roses que enguany arriba a la sisena edició. L’acte es va celebrar el passat dijous, dia 20 d’abril, a la sala dels Àustria del Palau Falguera.

La Xef del restaurant “El Cingle” de Vacarisses va fer un repàs de la seva trajectòria professional en el món de la gastronomia, remarcant la seva vinculació a la cuina de les flors, camí que va iniciar amb el moment que va descobrir la flor de saüc i va decidir utilitzar-la a la cuina.

AL llarg de la seva exposició ens va explicar els seus inicis estaven lligats a l’àmbit familiar. Va començar a cuinar al costat de la seva mare, però, passats uns anys va decidir introduir canvis a la carta, va començar a elaborar plats nous, molt innovadors i que  incorporen també productes típics d’altres cultures culinàries que ella havia anat descubrint en els seus viatges per païssos molt diferents. Les seves explicacions anaven acompanyades d’imatges de molts dels plats elaborats per ella i el seu equip en els que les roses i les flors són presents.

Finalment, la Montse, va reconèixer que desconeixia la tradició roserística de Sant Feliu, però que a partir ara la volia conèixer, va manisfertar que visitaria enguany l’Exposició Nacional de Roses i que li agradaria fer-se sòcia de la nostra entitat i poder continuar col·laborant amb el  projecte dels Amics de les Roses. Com no podia ser d’una manera, hem acceptat amb molta il.lusió totes les propostes que ens ha fet.

Abans, Pilar López, presidenta de la nostra entitat, va explicar els canvis que tindria aquesta sisena edició de La Cuina de les Roses. Alhora que va aprofitar aquest moment, per agrair als participants de totes les anteriors edicions la seva feina i col·laboració durant les cinc edicions anteriors, i especialment la del l’IES Martí Dot.

Enguany la Cuina tindrà un nou format i no farà demostracions en directe dels restaurants participants. Aquests incorporaran a la seva carta, durant el cap de setmana de l’Exposició Nacional de Roses, el plat que crearan per a l’ocasió. A més, al Palau Falguera, en el marc de l’ENR, en un espai habilitat a tal efecte, es faran demostracions en directe de cuina amb roses.

La regidora de Promoció Econòmica, Maria Cinta Daudé, va posar en valor la tasca de l’estitats de la ciutat i va resaltar i agrir a la nostra entitat l’esforç i la dedicació en la defensa, promoció i divulgació que fa de les roses a la nostra ciutat i fora de ella. També va resaltar la importància que te pel sector i per la ciutat la partcipació dels establiments de restauració i altres empreses en les jornades de La Cuina de les Roses, així com l’esforç que fan.

A continuació Marcel Arévalo, de l’institut Martí Dot, ens va presentar el “Còctail rosat” elaborat per donar pas a la inauguració de les jornades i que tots vàrem poder degustar.  Melissa Blanstein, professora de l’Institut, va manifestar la seva satisfació per la participació d’alumnes i professors en aquestes jornades. La degustació va ser amenitzada per la cantant Martha Daudé.

IDIOMES »