Horta Sant Joan 2021 Jgu (259)

Exposició de Roses.

De l’1 al 3 d’octubre s’ha celebrat a l’antiga  presó d’Horta de Sant Joan l’Exposició de Roses, organitzada pels Amics de les Roses, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan.

S’han exposat 58 varietats diferents de roses: 4 miniatures, 15 floribundas i 30 Híbrids de te i nou varietats per als muntatges florals de roses d’hivernacle.

L’exposició que ha tingut molt bona acollida entre els hortolans i visitants de pobles veïns es va inaugurar el divendres. El president dels Amics de les Roses, Jaume Garcia, va subratllar que tot i que “una presó sempre és un lloc de patiment, de dolor, aquest cap de setmana la presó s’ha convertit en un espai de cultura, d’art, de lliure expressió, avui embellit per les nostres roses”. En Jaume va agrair la confiança i la col·laboració de l’Ajuntament i de totes les persones d’Horta que l’han fet possible.

Per la seva part, l’alcalde, Jordi Martí, va recordar el protocol de col·laboració signat amb l’entitat l’any 2019, el qual ha donat peu a la realització d’aquestes activitats i va agrair la feina realitzada pels Amics de les Roses.

El disseny dels centres florals ha estat a càrrec de Carme Castro. També s’ha comptat amb un equip de santfeliuencs i santfeliuenques que els dies previs van recollir les roses al Roserar de Dot i de Camprubí i al de Torreblanca de Sant Feliu de Llobregat.

Per al muntatge de l’exposició s’han desplaçat a Horta un equip de nou persones (Carolina i Jordi, Quico, Rosa, Pilar, Isabel, Montse, Jaume i Carme), que va comptar amb l’ajut de l’algutzir municipal, la Margarita, la brigada municipal i d’un grup de veïnes del poble (Carme, Júlia, Sara i Mercè).

La setmana anterior es va organitzar un taller de tècniques i art florals amb roses en el que van participar veïnes del municipi.

Aquí us deixem un recull d’imatges on podeu veure com han lluït les roses a  l’antiga presó d’Horta de Sant Joan.

A continuació teniu fotografies de com va anar el muntatge.

 

IDIOMES »