Aquesta exposició vol mostrar les roses durant la tardor No pretén ser una reedició de l’exposició nacional de roses, persegueix altres objectius i té, òbviament un format diferent.

Les roses anomenades reflorescents, durant tot el període, des de la primavera fins pràcticament el hivern segueixen donant flors. A la tardor, si es te la cura de fer una bona poda a finals d’agosts o primers de setembre, fan una segona floració no tan espectacular com la de primavera però prou remarcable.

Aquesta segona floració te matisos diferents: flors més petites, colors menys vius, menys alçada dels peduncles florals i altres aspectes que no la fan comparable a la de la primavera, per altre banda les flors durant més, son molt més equilibrades en les seves formes i els seus tons…

És una exposició d’alt risc, la climatologia pot fer males passades i deixar-nos sense flors, però en tot, sempre hi ha un risc. Les primeres exposicions de roses (1928, 1929…) que van començar aquesta tradició, inicialment es celebraven a la tardor perquè les roses centreeuropees tenien una mala aclimatació al nostre país i les floracions primaverals eren molt tardanes, agafant els moment de màxima calor i deslluint ràpidament les flors. Pere Dot i molts altres roseristes a la mediterrània van treballar creant exemplars més adaptats al nostre clima.

L’exposició comptarà amb roses de diversos parcs, per una banda els procedents dels rosers conreats pels socis de la nostra entitat al parc Torreblanca, on, en els conreus, podem trobar més de mil rosers de més de cent cinquanta varietats diferents. Per altre, rosers retornats a Sant Feliu a partir del nostre programa de recuperació amb la col•laboració de diferents parcs europeus, entre ells Europa Rosarium de Sangerhausen i el roserar Ramón Ortiz de Madrid plantats al roserar de Dot i de Camprubí i per últim, trobarem roses del roserar del parc Cervantes de Barcelona

IDIOMES »