Enguany arribem a la 63a Exposició Nacional de Roses, després del parèntesi de la covid. Torna del 7 al 9 de maig, tot i que amb restriccions, donada l’actual situació de pandèmia: estarà adaptada a les normatives establertes pel Procitat; el recorregut pel recinte serà més curt; l’entrada estarà controlada i caldrà demanar cita prèvia.

En aquesta edició, però, tot i que no comptarem amb el Concurs de roses, sí es podran contemplar amb una exposició de roses agrupades per col·leccions: híbrids de te, pernetianes, grandiflores, polyantes i floribundes, jardins en miniatura i patio, roses per olors, a més de roses botàniques i antigues, noisettes i roses procedents dels roserars d’escoles de Sant Feliu. En total esperem tenir unes 270 varietats diferents de roses recollides entre les col·leccions que els nostres socis i sòcies conreen al parc de Torreblanca, del roserar de Dot i de Camprubí i dels roserars escolars.

Enguany l’Exposició està dedicada a Nicolàs Maria Rubió i Tudurí, un reconegut arquitecte i paisatgista del segle XX, doncs es commemora el 130è aniversari del seu naixement i el 40è de la seva mort.

En el recinte es podrà contemplar una exposició d’ikebanes i bonsais, una altra de poemes sobre roses, de l,’alumnat de 3r d’ESO de l’escola Verge de la Mercè.

L’Exposició s’inaugurarà el divendres 7 de maig, a les 19 h. L’horari de dissabte i diumenge, serà de 9 a 21 h. L’accés es farà pel carrer de Ramón y Cajal.

Qui va ser Nicolàs Maria Rubió i Tudurí 

Com a arquitecte a Sant Feliu va construir una vintena llarga d’edificis i cases. Sobretot se’l coneix per la seva intervenció a la casa de Pere Dot, a la finca de Sol i vent, construint la casa del roserista i l’arc d’accés a la finca des de la Rambla.

A Barcelona va treballar amb l’arquitecte francès Jean Claude Nicolas Forestier, amb qui va col·laborar en el disseny de l’enjardinament de la muntanya de Montjuïc, on Rubió i Tudurí va iniciar la seva amistat amb Pere Dot. És també obra de Rubió i Tudurí el jardins del Turó Park de Barcelona, entre d’altres. Rubió va ser el creador d’una tipologia de jardí inspirada en la Mediterrània “El jardí meridional.”

Accés a l’Exposició, prèvia reserva d’entrada 

Per accedir-hi, enguany cal fer reserva prèvia d’entrades a través d’aquest enllaç. Si voleu fer la reserva presencialment, us podreu adreçar al Palau Falguera, de dilluns a divendres, de 9.30 a 21 h.

Roses a façanes emblemàtiques del Centre 

Com ha vingut essent tradicional en els darrers anys, les roses engalanaran les façanes del Mercat Municipal, la Catedral, El Centre, la Sala Ibèria, Clysa (antiga casa del Dr. Martí) i la Unió Coral. A la plaça de Vila es construirà un jardí de roses i amb la col·laboració dels veïns i veïnes del carrer de Pi i Margall.

Visites guiades al Roserar de Dot i de Camprubí 

El dissabte 8 i el diumenge 9, de 10 a 13 h, els Amics de les Roses oferiran visites comentades al Roserar, on les més de 400 varietats de rosers del parc estan en plena floració. Per accedir a les visites cal reservar entrades a través d’aquest  enllaç o presencialment al Palau Falguera, de dilluns a divendres, de 9.30 a 21 h.

IDIOMES »