El Centre de Lectura de Reus organitza el LXXII Concurs Exposició Nacional de Roses amb l’objectiu de promoure els valors, artístics i culturals d’aquest símbol floral de la ciutat de Reus que és la rosa. El Concurs-Exposició Nacional de Roses tindrà lloc al Teatre Bartrina del Centre de Lectura de Reus, durant els dies 4, 5 i 6 de maig de 2019.
Per saber més sobre les bases:

https://www.centrelectura.cat/cdlweb/concurs-exposicio-nacional-de-roses/#1

cartell-roses
programa d’activitats

Dissabte 4 de maig
A 2/4 d’1 del migdia, al Teatre Bartrina del Centre de Lectura, l’Escola de dansa del CdL ens donarà la benvinguda amb motiu de l’Any Roseta Mauri.
Glossa a càrrec d’Anton M. Pàmies, arquitecte i soci d’Honor del CdL.
A continuació veredictes dels jurats i repartiment de premis. Cloenda a càrrec del Cor Mestral. Tot seguit visita del LXXII Concurs Exposició Nacional de Roses, del XXXIII Concurs de Composicions Florals i de l’exposició de fotografies instal·lada al vestíbul del Teatre Bartrina.
De 2/4 de 5 a 2/4 de 10 del vespre es podrà visitar el Concurs Exposició Nacional de Roses i l’exposició de fotografies.
A les 6 de la tarda, a la sala Hortensi Güell (2n pis), demostració d’ikebanes, art japonès d’arranjaments florals, a càrrec de Marta Ferré. Hi col·labora: Ressò de Japonisme.
A les 7 de la tarda, a l’escenari del Teatre Bartrina, pinzellada de dansa a càrrec dels alumnes de l’Escola de dansa del Centre de Lectura, amb motiu de l’Any Roseta Mauri.
Diumenge 5 de maig
D’11 a 2/4 de 2 i de 5 a 2/4 de 10 del vespre es podrà visitar el Concurs Exposició Nacional de Roses i l’exposició de fotografies.
A les 6 de la tarda, a la sala Hortensi Güell (2n pis), demostració pràctica: «El cultiu del roser de terrassa i jardí», a càrrec d’Anna Arbós, tècnica especialista en jardineria i art floral. (Se sortejaran rosers entre els assistents.)
A les 7 de la tarda, a l’escenari del Teatre Bartrina, pinzellada de dansa a càrrec dels alumnes de l’Escola de dansa del Centre de Lectura, amb motiu de l’any Roseta Mauri.
Dilluns 6 de maig
De 10 a 2/4 de 2 i de 4 a 2/4 de 10 del vespre es podrà visitar el Concurs Exposició Nacional de Roses i l’exposició de fotografies.
A les 6 de la tarda, a la sala Ramon Amigó (1r pis), demostració pràctica «Tendències florals amb roses de conreu en tres continents: Europa, Àfrica i Amèrica», a càrrec de Núria Robert, fl orista, dissenyadora floral, tècnica jardinera i propietària del Centre Botànic. (Se sortejaran les composicions realitzades entre els assistents.)
A les 7 de la tarda, a l’escenari del Teatre Bartrina, pinzellada de dansa a càrrec dels alumnes de l’Escola de dansa del Centre de Lectura, amb motiu de l’any Roseta Mauri.
A les 9 del vespre clausura del Concurs Exposició Nacional de Roses.
Activitats paral·leles
Concurs de fotografia a Instagram, #CONCURSROSESREUS19, que tindrà lloc els dies 4, 5 i 6 de maig, amb tres categories: la fotografia més original, la més floral i la més de Reus. Es poden consultar les bases a www.centrelectura.cat o demanar-les a la secretaria de l’entitat.
Exposició col·lectiva de fotografies a càrrec dels membres del Departament de fotografia del Centre de Lectura, al vestíbul del Teatre Bartrina. És podrà visitar en l’horari de l’exposició de roses.
11 de maig a les 10.30 h Visita guiada al roserar de Reus Joaquima Gallisà de Rueda, a càrrec d’Anna Arbós i Xavier Lledó. Ho organitza: Centre Botànic. Inscripcions al 649 83 35 88. Activitat gratuïta.

IDIOMES »