marta 2

Marta Juvanteny

El proper divendres, 9 de novembre comença les jornades de Roses de tardor, en el marc de les mateixes s’organitzen diverses activitats relacionades amb les roses i el seu món i també es costum iniciar-les  amb una conferència. Aquest any la conferenciant serà Marta Juvanteny, artista local i docent per la Universitat de Belles Arts de Barcelona. La Marta, neix i creix a Sant Feliu de Llobregat. Va estudiar a Barcelona a l’Escola d’Arts i Oficis La Llotja, és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, col·legiant-se al Gremi de Joiers, rellotgers i orfebres de Catalunya. A exposat a les ciutats de Barcelona, Tarragona, Lleida, Madrid, Corea, Berlin, Amsterdam…

La Marta ens parlarà sobre “L’atracció del misteri de les  roses ”. Al seu entendre  …”Al llarg de la història de la humanitat els humans han explorat els misteris de l’univers i existencials mitjançant la observació de multitud de formes i cadències diferents. Indagant pautes, relacions d’equilibri, harmonia i simetria com a signes reveladors i comunicadors de llenguatges codificats i simbòlics capaços de revelar secrets encara alguns intemporals.
Simbòlicament les roses han sigut protagonistes de rituals, han acompanyat als gran banquets, s’han emprat en la cosmètica i la perfumeria embriagant els cors, coronant l’amor i l’eternitat a través de la metàfora i el simbolisme de les arts de la imatge, el so, el moviment, la paraula i el paladar. 
Des de l’orient i l’occident se l’ atribueix com la reina de les flors carregada d’història i simbolisme i en faré una aproximació en la seva representació, alhora d’entendre certs aspectes de la mirada, la simbologia i l’antropologia”.

Us esperem el proper divendres, 9 de novembre, a les 19,30h, a la sala dels Àustria del Palau Falguera, i sou tots convidats.

Per poder saber més de la Marta: http://martajuvanteny.es/es/home
IDIOMES »