Dins del marc de la Festa de tardor va tenir lloc, organitzat per la Comissió de Festes del carrer Joan Maragall, un acte d’homenatge al poeta en el 150è aniversari del seu naixement i també un petit homenatge al nostre roserista Pere Dot en el seu 125è aniversari.

La Comissió va convidar a la nostra entitat a participar en aquesta activitat i encantats de poder fer-ho, els varem ajudar a dissenyar i organitzar aquesta acte, juntament amb la colla dels Cremats i Calaix de Sastre. L’acte va consistir en la lectura d’unes breus biografies dels dos personatges, la projecció de la pel•lícula sobre Pere Dot , “Sota el signe de les roses” produida per l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat  i un recital de poemes i textos de Joan Maragall. Entre els poemes escollits de Joan Maragall, per començar,  estaven els més “florals”: “Les roses franques“, “L’ànima de les flors” i “San Jordi”. mentre es van projectar diverses imatges de roses de Pere Dot i la imatge de la Rosa Joan Maragall. Desprès, l’espectacle es va endinsar en algunes de les obres més representatives i conegudes del poeta; “Tríptic de l’any”, “La vaca cega”, “La Sardana” un fragment de “La ciutat del perdó” i altres.

Amb una escenografia senzilla, on s’anaven reproduint imatges relacionades amb els diferents textos, les lectures dels poemes es feien a contrallum, creant una ombra xinesa del lector. L’espectacle va estar acompanyat per petits intervals amb música de clarinet a càrrec del músic Joan Rafael Trabal. Per concloure, es va interpretar “El cant de la senyera” i una espectacular petardejada amb pluja de pètals inclosa i el repartiment de roses d’olor entre els assistents. La pluja va respectar aquest senzill però intens homenatge a aquests dos catalans il•lustres.

 

IDIOMES »