t600-Shukkeien-Gardens-2-1023x887
El 6 d’agost de 1945 Hiroshima va quedar arrasada per una bomba atòmica, més de 350.000 persones van perdre la vida. A un kilòmetre de l’epicentre de l’explosió, davant d’un temple budista destruït per la bomba, un arbre ginkgo biloba va renéixer un any després, convertint-se en un tot símbol “Portador d’esperança” i ambaixador per la pau que ha escampat les seves llavors arreu del món. Ara un esqueix d’aquest arbre, dels quals només ni han tres a tota la península, serà plantat al Roserar de Dot i de Camprubí.

Aquest Ginkgo biloba  ha estat conservat, primer a l’Aula Sant Feliu i posteriorment al viver del roserar. Aquest arbre ha estat adoptat pel moviment mundial de la xarxa d’Alcaldesses i alcaldes per la Pau (mayors for Peace), un moviment format per més 2.195 ciutats de 128 països i creat  El 24 de juny de 1982, en la 2a Sessió Especial sobre Desarmament que es va desenvolupar a la seu de Nacions Unides a Nova York, on  l’alcalde d’Hiroshima en aquells moments, Takeshi Araki, va proposar un programa per promoure la solidaritat entre ciutats per a l’abolició de les armes nuclears.

Destall de les fulles en forma de vano i lobulades d'un exemplar de ginkgo biloba, ur arbre considerat sagrat a la vegada que un arbre ancestral

Detall de les fulles en forma de vano i lobulades d’un exemplar de ginkgo biloba, un arbre considerat sagrat, a la vegada que un arbre ancestral

Ara aquest arbre per la Pau i en el marc del programa d’activitats ” L’espai d’experimentació: “El laboratori de Pere Dot” del Roserar de Dot i de Camprubí, en serà plantat un esqueix de Ginkgo biloba de l’arbre que va sobreviure a Hiroshima.

A més si faran diverses activitats, algunes d’elles relacionades amb la cultura japonesa i també amb la cultura de la pau.

El programa de la jornada és el següent:

Programa
10.30 h
Cercavila de gegants, timbalers i diables
Sortida plaça de la Salut i final al roserar
11 h
Cerimònia de Kyudo
Parlaments
Plantació de l’arbre per part d’alumnes de les escoles: Gaudí, Monmany, Pau Vila i Miquel Martí Pol
12 h
Tallers i activitats
Ikebana, Origami, bonsai, animació infantil i altres.
Activitat de caràcter familiar
Lloc: Roserar de Dot i de Camprubí

Diapositiva1

IDIOMES »