Els Amics de les Roses amb representants de l'Hospital de Bellvitge.

Els Amics de les Roses amb representants de l’Hospital de Bellvitge.

La darrera activitat de Roses de Tardor ha estat la plantació de la rosa ‘Margarita Salas’ a l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) per celebrar els cinquanta anys de la seva creació.

Una delegació dels Amics de les Roses, encapçalada pel seu president, Jaume Garcia, s’ha encarregat de plantar els rosers en dos parterres a la zona verda de la placeta situada tot just al davant de l’entrada principal de l’HUB, com a reconeixement de l’aniversari i com a agraïment al treball de tots els seus professionals.

La Dra. Montserrat Figuerola, gerent de la GTMS, Josep Àngel Duró, director de Persones, i Francesc Velarde, director d’Infraestructures i Serveis Generals, han rebut els rosers, i han agraït l’obsequi a l’associació. El president de l’associació, Jaume Garcia, ha tancat el senzill acte amb la convicció que “les roses també curen.”

Pels Amics de les roses  aquest 50 rosers son , un per cada any que hem estat cuidats, que hem tingut esperança, un per cada any que el personal mèdic, infermeria i tots els serveis de l’Hospital  han vetllat per la nostra salut.

Després de la pandèmia que hem viscut i que encara cueja, ens hem de donar compte que la sanitat pública és l’espina dorsal del nostre sistema de benestar i cal fer tot el necessari per defensar-lo, protegir-lo i potenciar-lo.

Davant de les retallades i la manca de recursos, ens hem trobat sempre amb un cos sanitari que ha posat, per damunt de tot, la seva professionalitat, la seva humanitat i el seu esforç personal en el tracte amb els pacients. Tots hem tingut experiències i una de elles, la de la nostra sòcia, la Rosario, és la que ens ha portat un 16 de novembre aquí.

Amb aquests humils rosers volem mostrar el nostre agraïment i suport a la sanitat publica i a la celebració dels 50 anys de l’Hospital Universitari de Bellvitge, tot un referent en el sistema de salut pública.

Per molts anys Hospital Universitari de Bellvitge!

Margarita Salas (1938-2019)

Va ser un referent en la ciència espanyola i mundial per les seves investigacions i el seu magisteri. Va realitzar importants descobriments entre els que cal destacar la direccionalitat de la lectura del missatge genètic i l’encima ADN polimerasa del bacteriòfag Phi. 29, que permet replicar ADN des de quantitats ínfimes i amb gran fidelitat, el qual ha tingut importants aplicacions biotecnològiques en genètica, oncologia, arqueologia, medicina forense i criminologia. És una de les patents més rendibles de la història de Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

La rosa ‘Margarita Salas’

Aquesta rosa és un creuament entre la rosa ‘Tier 2000’ que actua com a mare i té la rosa ‘White Knock Out’ com a pare. És una roser floribunda, creat l’any 2019 per Matilde Ferrer. És una flor senzilla, de de 4 a 11 pètals, de mida mitjana, de color blanc i suau fragància, fullatge dens i abundant, de color verd mig i semi mat, creixement compacte de entre 0,60 a 0,80 cm, resistent a les malalties. Ha estat premiada com a millor varietat de paisatge al concurs de Roses Noves de Barcelona de 2019 i al de Madrid de 2020.

IDIOMES »