Aquest dissabte al matí s’ha fet la plantada de rosers al nou roserar de l’escola Salvador Espriu. Moltes mares i pares, alumnes, professores i Amics de les Roses ens hem trobat per fer possible aquest roserar que acollirà més de cents rosers, d’una cinquantena de varietats entre rosers enfiladissos, híbrids de té, floribundes, miniatures i arbrets.
Aquest roserar, juntament amb altres roserars escolars, pretén seguir treballant per mantenir viva la tradició roserística de la ciutat i apropar les roses a les escoles i als seus alumnes i que aquestes serveixin, també, per ser un element pedagògic més en la dinàmica de l’escola.

L’acte ha començat amb la benvinguda als presents per part de la directora, la Mercè Sacristán, que har remarcat els aspectes estètics i pedagògics d’aquesta iniciativa. Seguidament diversos alumnes han llegit poemes dedicats a les roses de diversos poetes i poetesses, entre elles de la poetessa Joana Raspall. Pilar López, presidenta dels Amics de las Roses, ha remarcat els orígens i objectius de l’entitat per tal de preservar i potenciar la tradició roserística de Sant Feliu i finalment Jaume Garcia, vicepresident dels Amics de les Roses, ha explicat quins tipus de rosers plantaríem i com s’havia de fer la plantació.

Després s’ha procedit a la plantada dels rosers que ha estat multitudinària i en la que diversos socis (en Josep Armengol, Francesc Garcia, Josep Uslé, Ismael Ruiz, Pep Clavero), dels Amics de les Roses han col·laborat en donar suport i assessorar durant la plantació.
Després de la plantació, ha continuat la festa amb una batucada de la colla de l’Espriueta i un pica pica per tots els presents.

L’acte, organitzat per l’escola i l’AMPA del Salvador Espriu, ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Feliu i de la nostra entitat.

IDIOMES »