Aquest matí, al roserar de Dot i de Camprubí s’ha planta l’arbre Ginkgo biloba. Aquest arbre és un esqueix de l’arbre que va sobreviure a l’explosió atòmica de Hiroshima i que un any després de l’explosió va tornar a rebrotar i florir. Ara com a símbol de pau serà present al roserar on com a preludi de benvinguda algunes roses han florit en el seu honor.

plantació ginkgo hiroshima, 4 març 2018, fotos JGU (20)

Tot seguit podeu veure un petit reportatge del matinal dedicat a la plantació i benvinguda d’aquest arbre.

Arribada del cercavila de les colles al roserar.

L’associació de kyudo de Barcelona fen la cerimònia kyudo per tal que l’arbre arreli i ens ajudi a estendre la pau al món.

Parlaments a càrrec de Àngels Perea, tècnica del programa de Solidaritat de l’Ajuntament de Sant Feliu,  la regidora de l’ajuntament de Sant  Feliu, Sra. Lourdes Borrell,  la  regidora de l’ajuntament de Granollers, Sra. Alba Barnusell en representació de la Xarxa  de les ciutats catalanes per la Pau i membres de l’escola d’adults. L’acte també a comptat amb la presencia de la secretaria de l’associació catalana d’alcaldes per la pau,   del regidor de cultura Manel Martínez i de la presidenta dels Amics de les Roses Pilar López.

Diverses imatges de l’acte.

Taller d’ikebana per infants  dels Amics de les Roses.

Taller de bonsai a càrrec de l’Associació “Club  bonsai de Sant Feliu”, taller d’origami i conte per infants.

Placa commemorativa de l’acte.

plantació ginkgo hiroshima, 4 març 2018, fotos JGU (7)

 

IDIOMES »