El proper dijous, 24 de novembre, a les 19,30 h.,  tindrà lloc a l’Auditori del Palau Falguera l’acte de lliurament del premi de poesia Martí Dot. En el mateix acte l’Ajuntament de Sant Feliu atorgarà la Rosa  de la Ciutat a l’escriptor Sr. Feliu Formosa que, durant més de vint-i-sis anys, ha estat president del  jurat del concurs de poesia Martí Dot.

Tot un conjunt d’entitats de la nostra ciutat, entre elles els Amics de les Roses, varem demanar a l’Ajuntament de Sant Feliu que concedís al Sr. Formosa l’esmentat guardó, la Rosa de la Ciutat.

Feliu Formosa (Sabadell, Vallès Occidental, 1934) és poeta, traductor, dramaturg, assagista, actor i director escènic. Ha traduït obres de poesia, novel·la i teatre de l’alemany, en un total que sobrepassa els seixanta títols. Ha realitzat nombroses adaptacions teatrals. Va publicar la primera part del seu diari El present vulnerable. Diaris I (1973-1978) i l’any 1980 va aplegar la producció poètica i traduccions a Si tot és dintre. Va reprendre la publicació de poesia amb Semblança (1986), una tasca creativa que no ha abandonat mai.

L’any 2002, per la seva dedicació a l’escena catalana li va ser atorgat el premi Nacional de Cultura de teatre. A partir d’aleshores es dedica a enllestir la publicació de la seva obra poètica reunida que, sota el títol Darrere el vidre. Poesia 1972-2002, veurà la llum a Edicions 62/Empúries l’any 2004. Més recent encara és la continuació dels seus diaris, A contratemps (Perifèric Edicions, 2005), una circumstància que ha posat de nou l’autor entre els prosistes més destacats de la nostra literatura. D’altra banda, arran de la seva activitat com a actor, dramaturg i traductor teatral, el 2003 es va publicar el llibre d’homenatge Feliu Formosa, teatre i paraula, a càrrec de Laura Fernández.

Entre els guardons per la seva obra, destaquen: la Creu de Sant Jordi, 1988, atorgada per la Generalitat de Catalunya, el premi Carles Riba, el premi Ciutat de Barcelona, el premi d’honor de l’Institut del Teatre o el premi de la Institució de les Lletres Catalanes, de literatura infantil i juvenil. Però a més de l’obra pròpia s’ha de recordar que Feliu Formosa s’ha dedicat intensament a la traducció de textos literaris i que ha rebut en aquest àmbit diverses distincions, entre elles el premi nacional de traducció del Ministeri de Cultura.

Ha sigut degà de la Institució de les Lletres Catalanes.

Us esperem a tots.

Dijous, 24 de novembre, a les 19,30 h.  

 Lloc: Auditori del Palau Falguera.

IDIOMES »