Invitacio-Sayrachweb.jpg
L’arribada del ferrocarril a la ciutat de Sant Feliu de Llobregat, l’any 1853, va propiciar, per la seva proximitat amb Barcelona, la presència de nous residents a la ciutat. Una de les primeres famílies que van venir va ser la família Sayrach a la finca situada entre la via del tren, el carrer Montserrat, la rambla i l’anomenat camp del blat. Manuel Sayrach i Carreras va remolar el jardí i la casa, que posteriorment seria coneguda com la “Torre dels Dimonis”, avui, malauradament desapareguda per l’acció del govern municipal del de l ‘any 1959.

Aquest arquitecte humanista, veritable home del renaixement, va crear al 1918 la que és coneguda com la “Casa Sayrach o Casa de la Nata”, de l’avinguda de la Diagonal, 423-425, xamfrà amb el carrer d’Enric Granados, i la casa veïna, coneguda com «Manuel i Montserrat», del carrer Enric Granados, 155 (1926) que dedicà a la seva esposa.

Amb motiu d’aquest centenari i de la seva estreta relació amb Sant Feliu hem volgut dedicar a aquest arquitecte una rosa que portés el seu nom i que aquest any us volem presentar.

Creiem també, que aquesta rosa és una oportunitat per fer un reconeixement com a ciutat al greuge que en el seu dia es va fer amb la Torre dels Dimonis, creació única amb el seu gènere de l’arquitecte Manuel Sayrach i propietat de la seva família.

Us hi esperem.

61a. Exposició Nacional de Roses

Presentació de la Rosa ‘Manuel Sayrach’

Dissabte, 11 de maig, a les 11h
Terrasses del Palau Falguera, espai de presentacions

IDIOMES »