Diapositiva1

INTRODUCCIÓ A LA REALITAT AUGMENTADA (AR) I LA REALITAT VIRTUAL IMMERSIVA (VR)

Presentació i descripció del taller

¿T’agradaria…. … conèixer en què consisteix la Realitat Virtual (VR) immersiva i la Realitat Augmentada (AR)? … crear-te el teu propi dispositiu VR per experimentar immersiva ment continguts relacionats amb la natura, les plantes i les flors, des de el teu telèfon mòbil? … donar vida tridimensional a la teva pròpia planta, per poder veure-la créixer virtualment mitjançant l’AR?
Si has contestat que SÍ a alguna d’aquestes preguntes… aquest és el teu taller!

Amb aquest taller, cada família tindrà l’oportunitat de fer-ne el primer pas dins dues tecnologies emergents com són la Realitat Augmentada (AR) i la Realitat Virtual (VR). Per fer-ho, per una banda, donarem vida a la nostra pròpia planta tridimensional en Realitat Augmentada (AR), per poder veure-la créixer virtualment a través del nostre telèfon mòbil) i, per altra banda, crearem el nostre propi visor de Realitat Virtual (VR) per explorar continguts immersius relacionats amb la natura, les plantes i les flors, que ens durem a casa per poder seguir experimentant. La millor manera d’entendre la Realitat Virtual (VR) immersiva o Augmentada (AR) i descobrir tots els seus possibles usos i potencialitats és, sens dubte, vivint l’experiència. Ens acompanyes?

Serà un taller molt interessant.

Destinataris – Famílies. (nens majors de 9 anys). ).

Objectius – Descobrir en què consisteix la Realitat Virtual Immersiva i la Realitat Augmentada. – Practicar amb un contingut AR. – Crear el nostre propi visor VR per a experimentar la VR immersiva en primera persona, des de qualsevol dispositiu mòbil (smartphone). Analitzar les recomanacions d’ús prèvies a considerar abans d’utilitzar la VR o AR. Explorar diferents contingust VR inmersius, en diferents formats (3D, vídeo i foto 360º). Metodologia

Aquest taller, eminentment pràctic, segueix les premisses de la metodologia DIY (fes-t’ho tu mateix-) i Learning by Doing (aprendre fent).

Cada participant ha de portar el seu smartphone (telèfon mòbil), amb les següents apps descarregades de casa:

  • Street View.
  • Chromville.
  • Youtube (actualitzada). 
  • Requisits tècnics smartphone: Sistema operatiu Android igual o superior a 4.1+, o bé iOS. Dimensions pantalla entre 4 y 5.5 polsades. Amb giroscopi i acceleròmetre (la majoria de smartphones actuals en disposen).
  • Construcció d’un  Kits visor VR (els proporciona la tallerista).
  • Recomanacions a considerar:
  •  No se necessiten coneixements previs.
  • No patir cap tipus de malaltia neurològica, portar marcapassos o patir epilèpsia

 

IDIOMES »