esqueixos agosts 2019, JGU.jpgCom cada any al mes de juliol i agost s’aprofita per recollir esqueixos de rosers per tal de procedir a la seva reproducció a través de l’empelt.

Aquesta reproducció es fa per garantir la permanencia de la col·lecció del roserar de Dot i de Camprubí i s’actua, bàsicament, sobre rosers de les col·leccions d’obtentors catalans i espanyols.

El criteri per a seleccionar quins rosers es reprodueixen de nou és la quantitat d’individus vius que queda al roserar, donat que el nombre rosers de cada varietat per una qüestió d’espai  està entre tres i cinc individus per varietat, qualsevol contratemps que afecta a unad’elles posa en risc la seva permanencia i per això cal constantment seguir d’aprop el seu  estat i procedir a la seva reproducció si cal. Es considera que una varietat entra en risc quant queden vius  una o dues unitats del mateix.

A l’actualitat el nombre de rosers de tots aquest obtentors, presents al roserar de Dot i de Camprubí,  es d’unes 240 varietats, encapçalats per la família Dot (Pere Dot, els seus fills, Simó i Marí i els nets d’en Pere Dot), que te una col·lecció de 150 varietats de rosers.

Aquest any es procedirà a la reproducció de vint varietats, que estaran disponibles l’hivern del 2020-2021.

 
 

IDIOMES »