Roses a la Tardor i Tardor al Palau ha estat tot un èxit. Amb el impuls de la nostra entitat i sota el terme genèric de Tardor al Palau, hem repetit, un any més, la presència de les roses de tardor acompanyades d’altres exposicions i activitats.

Les activitats van començar el divendres 16, amb la salutació i presentació per part de la nostra presidenta i amb l’entrega dels  guardons Amics de les Roses 2012, al roserista i hibridador aficionat Ángel Esteban, amic de Pere Dot i una de les persones amb  una llarga  trajectòria roseristica, la seva col·lecció de més de 500 varietats de roses formen part, avui en dia, del jardí botànic Juan Carlos I de la Universitat d’Alcalà de Henares. Es va premiar també  a Juvè  y Camps per la seva col·laboració amb la nostra entitat en les jornades La cuina de les Roses i per la seva publicitat del cava Rosé. Jordi Sanjose, l’alcalde, va tancar la primera part de l’acte.

Posteriorment, F. Xavier Baladía  ens va parlar, dins del context del seu llibre “Abans que el temps ho esborri”, d’Isabel Llorach, un personatge a qui Pere Dot li va dedicar una rosa l’any 1929, que va estar vinculada a tot el món de les roses d’aquell moment i a qui Francesc Cambó li va demanar que culturitzés a la burgesia catalana.

Una conferència plena de detalls i anècdotes de la burgesia d’aquella època.

Posteriorment es va procedir a la inauguració de les exposicions de roses de tardor, que com explicaven amb l’article anterior, va comptar amb roses dels conreus de l’associació al Parc Torreblanca, del Roserar de Dot i de Camprubí i del roserar de Cervantes de Barcelona.

L’afluència de públic durant tot el cap de setmana va ser important i totes les entitats participants estem força satisfetes d’aquesta iniciativa i de la col·laboració mantinguda entre totes.

En el següent document  podeu veure un reportatge de Roses a la tardor i de Tardor al Palau.

REPORTATGE

100%

IDIOMES »