Fdsc B215657 Fdsc B215660 4 Images 0000 Red

Sala dels Àustria durant l’acte inaugural.

La tardor ens ha ofert la darrera floració de roses. Hem pogut gaudir de roses dels roserars de Dot i de Camprubí i del parc de Torreblanca del 12 al 14 de novembre al Palau Falguera. Han estat tres dies intensos amb diferents activitats per al gaudi de grans i petits.

Els actes es van iniciar amb una sala dels Àustria plena. Pilar López, vicepresidenta dels Amics de les Roses, va fer una valoració de les activitats organitzades per l’entitat en el darrer any, tot i les limitacions de la pandèmia.

Fdsc B215663 Red

D’esquerra a dreta, Marta Valls, el regidor de Cultura, Manel Martínez, i la vicepresidenta de l’entitat, Pilar López.

L’especialista en art floral Rosa Valls va fer una conferència, recreant un recorregut de l’art floral al llarg de la història així com la intervenció de les roses en la mateixa.

Conferència de Rosa Valls.

Conferència de Rosa Valls.

A l’acte d’inauguració la roserista Matilde Ferrer va rebre el guardó Amics de les Roses 2021 per la seva llarga trajectòria en la creació de roses noves que es va poder veure de forma en un vídeo de Xavier Galiana. Resumeix una intensa trajectòria així com les seves creacions. El regidor de Cultura, Manel Martínez, va elogiar la feina de la nostra entitat en mantenir viva la tradició roserista a Sant Feliu. A llarg de l’acte alumnes del col·legi Mare de Déu de la Mercè van recitar poesies amb la rosa com a protagonista.

Matilde Ferrer rep el Guardó de mans de la vicepresidenta, Pilar López.

Matilde Ferrer rep el Guardó de mans de la vicepresidenta, Pilar López.

.Exposició de més de 120 tipus de roses

L’exposició Roses de Tardor al Palau Falguera va permetre a les persones que la van visitar contemplar 120 tipus de roses diferents i una vintena de varietats de rosers procedents dels roserars de Dot i de Camprubí i del parc de Torreblanca. També s’hi van exposar diversos treballs d’art floral tant a la sala d’exposicions com a la capella, acompanyats d’una petita exposició d’ikebana i bonsai.

Plantació de la rosa de l’esperança ‘Setsuko’

El Roserar de Dot i de Camprubí disposa des del 13 de novembre d’una nova rosa, la ‘Setsuko’, creada per Maltilde Ferrer. Està dedicada a l’activista Setsuko Turlhow, supervivent de la bomba d’Hiroshima i Premi Nobel de la Pau per la seva contribució en pro del desarmament nuclear. Ha estat plantada al costat de l’esqueix de Ginkgo-biloba, arbre supervivent de la bomba de Hiroshima.

Activitats familiars a les terrasses del Palau

Diumenge al matí es van organitzar tallers de centres florals, ikebana i bonsai per a públic de totes les edats. Els més petits van poder gaudir de l’espectable “Bon profit” ofert per Tanaka Teatre.

Aquestes activitats són possibles gràcies als socis i sòcies dels Amics de les Roses que de forma voluntària col·laboren en l’organització de les activitats.

Foto de família dels Amics de les Roses, amb alumnes del col·legi Verge de la Mercè.

Foto de família dels Amics de les Roses, amb alumnes del col·legi Verge de la Mercè.

Cinema i roses com a cloenda

Enguany ha estat una cloenda diferent amb la projecció a Cinebaix de la pel·lícula Entre Rosas ‘la vida sin belleza no es nada’. Es va comptar amb la presència del seu director Pierre Pinaud, a qui se li va lliurar el Guardó Amics de les Roses. Pinaud va explicar què el va portar a la creació i realització d’aquesta petita comèdia de tons molt humans i on reflecteix molt bé el món de les roses i dels seus creadors.

En definitiva unes jornades que després de la pandèmia i encara motivades per diferents incidències pel que fa als espais al Palau Falguera, han començat a ajudar a tornar al calendari d’activitats tradicional de la nostra entitat.

Fotografies de Jaume Garcia, Carolina Amorós i Marc Rius.

IDIOMES »