Per sisè any consecutiu Sant Feliu de Llobregat ha estat present al reconeixement de Viles Florides, mantenint la quarta Flor d’Honor.

Aquest divendres s’han fet públiques les Flors d’Honor 2020, reconeixement de la Confederació Ornamental de Catalunya (CHOC) als municipis que treballen per la millora dels seus espais verds urbans i enjardinats i per la qualitat de vida dels veïns i veïnes, així com la conscienciació social envers les polítiques de sostenibilitat ambiental. En aquesta edició Sant Feliu de Llobregat manté la quarta flor, aconseguida l’any 2019, màxim guardó fins ara obtingut per un municipi.

Les restriccions per la COVID19 han obligat a què l’anunci dels guardons s’hagi fet de forma virtual.

La principal novetat d’enguany ha estat la internacionalització del moviment amb la incorporació de tres parròquies andorranes a Viles Florides: Encamp, La Massana i Canillo. Aquesta edició es tanca amb un total de 142 municipis a tot Catalunya i Andorra que formen part del moviment.

En l’acte d’aquest divendres, Encamp ha obtingut 4 Flors d’Honor, la màxima distinció lliurada fins ara per cap municipi -el jurat de Viles Florides pot puntuar amb fins a cinc Flors d’Honor- i se suma als municipis que encapçalen el rànquing de Viles Florides: Almacelles (Segrià), Bagergue (Val d’Aran), Cardedeu (Vallès Oriental), Figueres (Alt Empordà), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Lloret de Mar (Selva), Malgrat de Mar (Maresme), Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Olot (Garrotxa), Sant Cugat (Vallès Occidental), Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), Sant Hilari Sacalm (Selva) i Vila-seca (Tarragonès).

En aquesta edició també han estat reconeguts Tavascan i Térmens amb una Flor d’Honor; Cadaqués, Esterri d’Àneu, Gessa i La Massana amb 2 Flors d’Honor i Castellar del Vallès, Garós, Salardú, Taradell, Tredós i Unha amb 3 Flors d’Honor.

El jurat de Viles Florides té en compte a l’hora de valorar cada municipi aspectes com el patrimoni vegetal i paisatgístic: la relació entre l’espai verd i el nombre d’habitants, la relació entre els recursos destinats al manteniment i la superfície verda i enjardinada, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística, la singularitat dels espais, l’estat de manteniment, l’existència d’un inventari de patrimoni vegetal, la qualitat dels subministraments vegetals, la selecció d’espècies o l’estètica. També es té en compte el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l’aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus, o la qualitat de mobiliari urbà.

IDIOMES »