LogoSetPatrimoni

Diverses entitats santfeliuenques, amb la participació de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, sota el títol Sant Feliu d’abans,  organitzem la primera Setmana del Patrimoni  que tindrà lloc entre els dies 23 d’octubre i 2 de novembre. Us proposem gaudir de les  exposicions, xerrades, itineraris i de la projecció de documentals  programades. Són una vintena llarga les activitats previstes i relacionades amb el nostre passat.

Les nostres roses, el llegat d’en Pere Dot, formen part d’aquest patrimoni històric de la ciutat, per això els Amics de les Roses, ens hem afegit a aquesta celebració, amb dues exposicions i un documental.

La primera exposició porta com a títol  Pere Dot, l’aventura de les roses a Catalunya fa  un recorregut per les seves principals creacions entre 1923, any en què presenta les seves primeres varietats, i els anys cinquanta.

No pretenem fer un recorregut exhaustiu pels seus treballs i obtencions. Més aviat, volem fixar la mirada en els seus principals camps de treball, dins del món de la creació de noves roses i explicar, amb les seves pròpies paraules, les tècniques que utilitzava. Aquest exposició va acompanyada d’un documental “Les roses a la mediterrània”

Rosa Carles Fargas,  Hibrid de Pernetiana, Pere Dot, 1934

Rosa Carles Fargas, Hibrid de Pernetiana, Pere Dot, 1934

La segona exposició fa referència a l’arxiu fotogràfic que Carles Fargas, l’antic propietari de Pins d’Or, que va llegar al Centre Excursionista de Catalunya i al que Pere Dot va dedicar una de les seves roses.

En aquesta segona exposició sobre el seu llegat volem mostrar les imatges de diferents indrets de la ciutat; El Palau Falguera, el Clos de Can Nadal, el riu, diferents cases de la ciutat… etc.

 L’exposició va acompanyada d’altres fotografies  de la ciutat fetes per autors contemporanis de Carles Fargas, molts d’ells de la secció fotogràfica del  Centre Excursionista de Catalunya.  La majoria d’aquestes formen part d’un estudi que va fer el CEC per tot Catalunya sobre la Masia Catalana.

El programa d’activitats de la Setmana del patrimoni també inclou una visita guiada a l’antiga finca de Pins  d’Or.

Us animem a participar en el conjunt d’actes que conformen aquesta primera setmana del patrimoni en la que un conjunt d’entitats i institucions ens hem posat d’acord per recuperar parts de la nostra historia i amb la voluntat de que en un futur li puguem donar continuïtat.

Per més informació us podeu adreçar a la plana  de Sant Feliu d’abans:

http://santfeliuabans.cat/

IDIOMES »