img_1279

Vista general de l’acte

La ciutat d’Olot va acollir una nova edició de Viles Florires. L’espai escollit per realitzar l’acte va ser el Parc Nou , un magnífic jardí al cor de la ciutat de la capital de la Garrotxa.

Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC).

Aquest moviment  pretén  reconèixer la feina dels municipis en l’àmbit del verd urbà, de la transformació de l’espai públic amb  l’enjardinament  dels espais verds basat amb la sostenibilitat, la consciencia social i en definitiva la millora de la qualitat de vida dels ciutadans a través d’aquest tipus de projectes.

En cinc edicions,  aquesta iniciativa ha passat de la participació d’onze municipis inicials, als 66 de l’edició 2015 i al 86 de l’actual convocatòria. Tot un èxit.

El jurat format per especialistes i professionals del sector pot reconèixer  amb fins a cinc flors la feina dels municipis en l’àmbit del verd urbà.

També es  pot participar amb les categories de Col·lectius Florits , Espais Públics Florits, Racons Florits, Llars Florides i Càmpings Florits.

Els Amics de les Roses i participem amb l’apartat de Col·lectius Florits.

Els resultats d’aquesta edició han estat els següents: Cap municipi ha aconseguit la cinquena flor d’honor, cinc municipis han aconseguit aquest anys quatre flors d’honor, també 31 municipis amb tres Flors d’Honor, 44 municipis amb dues Flors d’Honor i 6 municipis amb una Flor d’Honor.

img_1255-copia

Manel Martinez va recollir el guardó en representació del nostre municipi, a la foto amb el president de la CHOC i la Consellera d’Agricultura Sra.Meritxell Serret.

img_1287

Foto de grup dels  guardonats a l’acte

img_1262

El guardó amb les tres Flors d’Honor per la nostra CIutat

Sant Feliu, aquest any, ha repetit les seves tres flors d’honor aconseguides en la primera edició en que es va presentar l’any passat. Creiem que per la Ciutat de les Roses és tot un èxit que ens obliga a seguir treballant per tal de posar en valor cada cop més el verd urbà a la nostra ciutat.

img_1302

Manel Martínez i la nostra presidenta Pilar López amb el guardó.

El jurat, en el llibret que recull els comentaris als participants d’aquesta edició 2016, deia de Sant Feliu: “ La Ciutat de les roses, fidel amb la seva estima per l’ornamentació, disposa d’un important patrimoni de jardineria on le roses hi son sempre presents.  Sant Feliu de llobregat capital de comarca i situada al marge esquerre del riu Llobregat, compta amb un destacable conjunt d’espais verds; parcs, jardins i rotondes, dissenyats i matinguts seguint tots els criteris de sostenibilitat.”

IDIOMES »