Llibre i rosa Noticia

Sant Jordi ha estat sempre una diada dedicada a l’estimació i l’amor entre les persones, personificada amb el regal d’un llibre i una rosa a les persones que estimem. Ambdós són símbols de la nostra cultura.

Cada any per Sant Jordi els carrers i places s’han omplert de roses i llibres, representant una mostra d’identitat com a poble. Aquest any la Diada de Sant Jordi serà diferent. El coronavirus ens ha deixat sense una jornada habitual i ens hem hagut de reinventar per no passar-la per alt.

La plaça de la Vila de Sant Feliu no s’omplirà de parades però sí lliurarem roses. El nostre Sant Jordi estarà dedicat als milers de persones que treballen contra la malaltia que ens ha envaït des de llocs de treball molts diferents i de forma anònima: amb la neteja dels carrers i la brossa, lliurant menjar, transportant mercaderies, controlant el compliment del confinament i moltes altres accions que segur que ens deixem.

Dos mil roses per al personal sanitari

Sobre tot, volem remarcar l’esforç i el coratge de les persones que estan a primera línia de foc, la nostra sanitat, metges, infermeres i  altre personal dels centres sanitaris, de les residències de gent gran i persones amb discapacitats. Aquests són sens dubte els nostres Sant Jordi d’avui.

A ells els hi volem retre homenatge en aquesta diada. Els Amics de les Roses i l’Ajuntament de Sant Feliu hem organitzat per a aquest dia el lliurament de 2.300 roses al personal de l’Hospital Moisés Broggi, dels Centres d’Atenció Primària de la Rambla i de Falguera, i de les residències públiques i privades de  la gent gran i persones amb discapacitats  de la ciutat, així com a la Policia Local i la Creu Roja. També farem lliurament de roses a l’Hospital de Bellvitge.

Les roses són també un símbol de Sant Feliu, un símbol que vol transmetre amor i tradició i també agraïment per la tasca feta per tots ells.

Gràcies! Segur que ens en sortirem.

IDIOMES »