Com cada any per aquesta diada estarem a la plaça de la Vila amb les nostres roses.  Tot i coincidir amb la Setmana Santa no podem passar per alt aquesta data tant celebrada a Catalunya.

Sembla que l’origen de la festa es remunta a l’any  1096. El rei Pere I d’Aragó va guanyar la batalla  d’Alcoraz contra els sarraïns després que aquest invoqués el sant i va poder reconquistar Osca. Per a agrair la gesta, el rei va nomenar-lo no només patró de la cavalleria sinó també de la noblesa de la Corona d’Aragó.  Al 1454 les Corts de Barcelona van establir la festivitat  al principat.

 Tot i ser tradicional, la popularització del fet de regalar roses es va restablir activament el 1914, gràcies a l’impuls de la Mancomunitat. La presència del llibre és deguda a que la diada coincideix amb el Dia Internacional del Llibre, que des de 1930 commemora la mort de  Miguel de Cervantes i de Shakespeare.

Us esperem, doncs,  a la plaça de la Vila i us convidem, al final de la diada, a celebrar amb nosaltres un nou aniversari de la creació de la nostra entitat i a finalitzar la festa amb una pluja de pètals.

IDIOMES »