Vull dir rosa a la rosa

La ciutat de Roses celebra des de divendres i fins avui al vespre la segona edició de la Fira de la Rosa. La mostra, que busca vincular el nom de la població amb aquesta flor, ofereix diverses activitats paral·leles entre les quals hi ha concursos, música i mercats.

La Fira de l’any passat va servir d’arrencada, va tenir molt d’èxit i amb aquesta segona edició es vol consolidar aquest esdeveniment a la població de Roses.

La nostra entitat va rebre la invitació per participar en la mateixa, dissenyar i realitzar el muntatge del pavelló de 300 m2 que és l’eix central de l’esdeveniment. Vàrem acceptar la proposta i en aquest pavelló es pot veure l’exposició de poemes i haikus de la poetessa Joana Raspall “Vull dir rosa a la rosa” i l’exposició “La rosa, herència de forma, olor i color”, ambdues realitzades amb la col·laboració de l’ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. A més s’han exposat més de cinquanta varietats de roses dels nostres conreus de Torreblanca i una vintena de varietats de roses d’hivernacle. L’espai es tancava amb un muntatge floral amb caixons de fruites. També s’ha celebrat el primer concurs de roses, una iniciativa que pretén començar a arrelar aquesta afició entre els ciutadans d’aquesta vila.

Durant tres dies la rosa i els rosers han estat els protagonistes com també ho han estat les persones que s’anomenen Rosa, Roser, Rosor o d’altres noms compostos. En aquest sentit, el municipi ha convidat a un miler de persones a degustar un “Menú de la Rosa” que ofereixen els restaurants participants a la campanya “1.000 Roses a Roses”.

Particulars i entitats han ajudat a engalanar la rambla Riera Ginjolers, la plaça de l’Església i diversos carrers que comuniquen els dos espais i s’ha fet un concurs fotogràfic i d’altres activitats.

La rosa, herència ...

roses a roses 2013,jgu (55)

Roses a Roses 2013,jgu

Roses a Roses 2013,jgu

Roses a Roses 2013,jgu

Roses a Roses 2013,jgu (162)

 Roses a Roses,jgu (198) - copia

Roses a Roses 2013,jgu (183)

Roses a Roses 2013,jgu (209) - copia

IDIOMES »