cartell ikebana 2019

IKEBANA
*Ikebana vol dir “Flor ben posada”
*Amb l’Ikebana s’inicia el camí de les flors KA-DÔ. Sempre s’està aprenent.

L’Ikebana: està relacionada amb la natura, a partir de l’observació dels arbres, les branques, les fulles, quines formes tenen les fulles, quin dibuix fan, si són fulles caduques o perennes. Cal saber si són de zona humida, de sota bosc o de terra secana. També passa el mateix amb les flors, com són les seves tiges, quin tipus de fullatge tenen, els seus pètals, les textures, color. Quina direcció tenen tant les branques com les flors. Observem moltes coses que abans no veiem. Totes aquestes observacions ens donaran informació. Després seran les nostres mans i els nostre cor els que ens diran com ho treballem.

L’emoció: Si estem emocionalment oberts serem més receptors de les sensacions que ens transmet la natura. Es per això que cap Ikebana és igual a l’altre utilitzant els mateixos materials. El sentiment també hi serà dins la nostra evolució personal.

Les estacions: Al Japó tenen molt present les estacions de l’any, per això l’Ikebana sempre es treballa amb les flors que dona cada estació.

L’estètica: Ikebana és estètica, tot el que hem treballat amb les nostres mans, el sentiment que hem posat, surt des del nostre interior.

El moment: Quant tenim el recipient i posem l’aigua a dins és quan iniciem el treball d’ikebana

La poda: s’ha d’observar bé si volem destacar una línia de una branca o la tija d’una flor. La pràctica i les equivocacions seran en el temps el nostre millor mestre.

recipientsHaiku
“¿Esperar que?
Día a día se amontonan
las hojas caídas”

何を待つ日に日に落葉ふかくなる
(Taneda Santôka)

“Aunque se rompa
Una y otra vez, ahí sigue
La luna en el agua”

砕けても砕けてもあり水の月
(Chôshû)

escola ikenobo

IDIOMES »