Els Amics de les Roses ens hem encarregat de la realització de dos tallers d’Ikebana al Casal de la Dona de Sant Feliu, tallers que estaven inclosos en el programa d’activitats del Casal. El primer, es realitzar durant el mes de desembre i es van fer quatre sessions. Un cop acabat el taller les mateixes participants van proposar fer un altre. Aquest segon va tenir lloc el passat mes de gener i es van impartir quatre sessions més.
Els tallers tenien dues parts diferenciades, a la primera es va fer una definició de l’Ikebana i l’armonia amb la natura, la segona, va consistir en que cada participant feia la seva composició. Durant les sessions de cadascun dels tallers es van treballar dos estils d’ikebana: el Moribana i el Suikei (paisatge).
S’ha fet una bona valoració dels tallers i el que els hi va agradar més és la descoberta de treballar d’una manera diferent les flors i els vegetals.

 

També, el passat mes de gener, l’Escola Mestral ens va proposar fer un taller d’Ikebana amb els alumnes de 6è. de primària. Cal dir que és la primera vegada que hem portat a terme una activitat com aquesta a una escola. Uns dies abans la tutora del grup els hi va fer una petita introducció d’aquest taller.
El taller va constar també de dues parts: a la primera, se’ls hi va fer una petita introducció la història de l’ikebana i de la seva connexió amb la natura. També van poder veure els materials que es fan servir per poder treballar l’Ikebana: recipients, eines, kenzan, cintes….
A la segona part, se’ls hi va repartit a cada alumne un petit recipient, flors i fulles i aquí  ja es van començar a emocionar. Primer van observar les flors, els colors, les tiges, les textures. Hi a partir de l’explicació que se’ls hi havia fet abans van començar a fer la seva ikebana. El resultat: gens malament i una bona experiència per part de tothom.
Els alumnes de 6è. de primària van conèixer una mica més d’aprop aquest “Art floral japonès” i esperem que els apropi una mica més a la natura sent observadors i respectuosos.
Tos els tallers van estar dirigits per la Rosa Garcia.

IDIOMES »