Roses de Tardor 2014

Roses de Tardor 2014

 

TARDOR AL PALAU,14,15 i 16     de novembre de 2014

Un any més podrem gaudir al Palau de tots aquells productes que ens porta la tardor, la cita serà com sempre al Palau Falguera els dies 14, 15 i  16  de novembre.

Per als Amics de les Roses aquesta serà la cinquena edició de Roses de Tardor, una cita que comporta el poder gaudir d’exposicions, conferències, tallers i demostracions durant el mes de novembre. En el marc de Tardor al Palau diverses entitats de la ciutat; l’ARES, el Cercle del Col·leccionisme, els pagesos locals i un col·lectiu d’artistes de la ciutat i els Amics de les Roses ens hem posat d’acord per organitzar conjuntament tot un seguit d’activitats que es desenvoluparan al llarg d’aquest cap de setmana  al Palau Falguera i al  seu parc .

El programa d’activitats de La Tardor al Palau és ampli i variat, de ben segur que els amants de la natura, de l’art o del col·leccionisme podran gaudir d’un cap de setmana  amb una oferta d’activitats important, fruit del treball en xarxa d’aquest col·lectiu d’entitats.


PROGRAMA DE TARDOR AL PALAU 2014

Roses a la tardor 2014

Exposicions, conferències i altres temes relacionats amb les roses i el seu món.

Acte inaugural:

Divendres, 14 de novembre a les 20h.

Amb la conferència del mestre perfumista Rosendo Mateu una de les persones més qualificades dins del món de la perfumeria del nostre país.

En el mateix acte és procedirà a l’Entrega del Guardó Amics de les Roses 2014

Posteriorment:

–       Inauguració de les exposició de Roses de  Tardor

–      Inauguració de l’exposició “Els perfums  de les roses ”

–      Inauguració de l’exposició de Ikebana.

–       Vi d’honor

Dissabte 15

18h, Sala dels Àustria

Projecció del documental “Els colors d ela Mediterrània, Pere Dot, l’aventura de les roses a Catalunya

Diumenge 16, de 10 a 14h

–       Tot el matí: Venda de productes

–       12h Tallers i demostracions, terrasses del palau

–     13h projecció del documental: El Color de la mediterrània, (Pere Dot, l’aventura de les roses a Catalunya) Sala dels Àustria

Dissabte i diumenge de 10 a 14h i de 17 a 20h

Visita a les exposicions de roses, ikebana i el Perfum de les roses

Lloc: Sala d’exposicions i sales nobles  del Palau Falguera.


 

28a. Exposició de Bolets de Collserola

Exposició dels bolets de tardor de Collserola.

Recollida, exposició   
Dissabte 15 de novembre, a les 9 del matí sortida de la  plaça de l’Estació

– recollida de bolets.

– de 16 a 18h classificació dels bolets

Diumenge 16 de novembre

– 12h conferència:

“Els bolets i el seu habitat” a càrrec de Joaquim Pahissa  

Visita Exposició: Sala d’exposicions de la pl. Baixa del Palau Falguera

Dissabte de 18 a 21h

Diumenge d’11h a 14h i de 17 a 20h

 


 

3r. Mercat de Pagès

 De l’hort a la taula, venda  de productes  frescos i de temporada  dels pagesos locals.

Parades de venda dels pagesos locals i productes relacionats:

Dissabte  15,  de 10 a 14h

Patí del parc del Palau Falguera

El Mercat de Pagès és una iniciativa promoguda per pagesos del municipi i que compte amb el suport de l’ajuntament.

Al Mercat de Pagès podreu trobar fruites i verdures fresques, de qualitat i de proximitat, algunes d’elles de producció ecològica i totes amb el segell de qualitat Producte FRESC del Parc Agrari, un distintiu que trobareu als punts de venda de productes que es cultiven en l’àmbit del Parc Agrari del Baix Llobregat i que excel·leixen per la seva frescor, qualitat i origen, així com per haver estat produïts amb el saber fer de la pagesia de la comarca. El mercat de pagès és una iniciativa que vol tenir  continuïtat i que aquesta experiència pilot ens ajudarà a definir el marc de la mateixa.

De l’hort a la taula és un vell concepte de venda directa entre el productor i el consumidor, sense que intervinguin transports o intermediaris, aconseguint així productes molt frescos a preus molt adequats. A través de la venta directa de fruites i verdures, els productors locals també volen sensibilitzar els i les consumidores del paper que desenvolupa l’agricultura i de la necessitat de garantir una agricultura viable econòmicament a la comarca del Baix Llobregat.

Aquest any ens acompanyaran al mercat la venda de de llegums al detall i de cervesa i vi artesanal.

Patí del parc del Palau Falguera

 


 

Mostra de segells

de roses, bolets i productes agraris

Dissabte i diumenge de 10 a 14h i de 17 a 20h

Visita a les exposicions de segells

Lloc: sales nobles  del Palau Falguera.


 

3a. FIRA d’ART

Fira i Exposició d’artistes al carrer, venda d’obres d’artistes plàstics.

Diumenge16, de 10 a 14h

Parc del Palau Falguera

Hi ha milions d’artistes que creen, només uns quants milers són acceptats o, si més no, discutits per l’espectador, i d’ells, molts menys encara arriben a ser consagrats per la posteritat.

Marcel Duchamp (1887-1968)

Tot projecte de creació comença per una idea. Sigui el resultat de la creativitat o bé d’una simple o estudiada acumulació de situacions, la idea pren sovint la forma d’una intuïció o d’un desig que pren cos i madura amb el temps.

Fira d’art de Sant Feliu de Llobregat neix amb la idea, la intuïció i el desig de difondre l’art, tant d’artistes locals com de fora, i de fer-ho d’una manera propera i accessible. Per això proposa fer-la a l’aire lliure, en contacte directe amb les persones, al carrer.

Els que vulguin acostar-s’hi trobaran les obres exposades, la majoria de petit format. Aquestes obres es podran veure, tocar i adquirir, si és el cas, gaudint del tracte personal i directe amb els artistes.

Els artistes que vulguin participar han de presentar un dossier. L’organització valorarà i seleccionarà els participants entre els treballs que es presentin, per tal de garantir que tota obra exposada gaudeixi de bona qualitat. FIRART està oberta a qualsevol tendència en pintura, dibuix, gravat, ceràmica, escultura, etc…

La intenció és que FIRART tingui continuïtat al llarg de l’any, amb no menys de tres convocatòries que anirem anunciant en el moment oportú.

Mª Mercedes Plaza

Organitza:

Amics de les  Roses, ARES, Pagesos Locals,  Cercle Català del Col·leccionisme, Fir d’Art  i  l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

IDIOMES »