Jornades gastronòmiques

Per segon any Sant Feliu de Llobregat acull les jornades gastronòmiques “La cuina de les roses”. Després de l’èxit i la bona acollida de la primera edició, els Amics de les Roses hem tornat a organitzar aquest certàmen únic. Cuiners professionals dels restaurants de la ciutat demostraran en directe com elaboren els plats que han inventat, i que tenen la singularitat d’incloure les roses i el seu sabor  entre els ingredients.

La ciutat de les roses

Sant Feliu de Llobregat és coneguda com la ciutat de les roses des de fa molts anys. Els obtentors i conreus de roses santfeliuencs eren els més preuats del país. L’objectiu d’aquestes jornades és dinamitzar el sector de la gastronomia local, i és natural que unes jornades gastronòmiques que tenen lloc a la capital catalana de les roses tinguin aquesta flor com a protagonista.

Innovació culinària

Aquest singular ingredient complica l’elaboració de les receptes que es mostraran a “La cuina de les roses”. El seu sabor suau, volàtil i difícil d’extreure fa difícil la seva compatibilitat amb molts dels ingredients clàssics de la cuina mediterrània. Aquest és un dels reptes que es trobaran els cuiners santfeliuencs a l’hora d’elaborar nous plats amb roses i altres flors. Durant les demostracions, els assistents tindran disponibles la recepta de cada plat, i podran resoldre dubtes amb els cuiners. Tot plegat s’enregistrarà en vídeo i quedarà disponible a lacuinadelesroses.cat

Tot tipus de plats

Durant el certamen, podrem gaudir de tot tipus de receptes: tapes i plats principals de carn, peix o pasta; també postres dolços, i fins i tot còctels, gintònics i cerveses artesanes elaborats amb roses. De tot això en podrem fer un tast a “La cuina de les roses”. A més a més, els restaurants inclouran a la carta els seus plats, postres i begudes durant les Festes de Primavera de Sant Feliu de Llobregat.

Un alta participació de restaurants i bars locals.

En aquesta edició s’ha incrementat el nombre de participants a nivell de restaurants i bars locals i es manté  el nombre de pastisseries.

Entrada gratuïta

Les jornades gastronòmiques tindran lloc els dies 19, 20 i 21 d’abril de 2013 al restaurant pedagògic del Palau Falguera. L’entrada és gratuïta i hi esteu tots convidats.

per coneixa més

lacuinadelesroses.cat

IDIOMES »