Plantada a Terrassa

Un any més, ens hem desplaçat fins a Terrassa per fer una conferència i de nou una plantada de rosers al Parc Sant Jordi, activitats que organitza l’AAVV de Ca N’Aurel i en les participen els alumnes de l’escola del Vallès situada al mateix barri, així com el departament de Parcs i Jardins de l’ajuntament terrassenc.

Un nou segell

El Cercle Català del Col·leccionista ha tret un nou segell dedicat a la Ciutat de les Roses. Es tracta d’una reproducció d’un dels bitllets editats durant la guerra civil en el que surt el nom que portava la ciutat en aquell moment, “Roses del Llobregat”. Si esteu interessats/ades en més informació podeu adreçar-vos a:

http://cerclecatcol.blogspot.com.es/

Sortida a Peralada

La sortida a Peralada va ser força interessant, la visita al castell,  inclós el convent del Carme amb la seva església i claustre, la biblioteca  amb prop de 80.000 volums, entre els quals hi ha 200 incunables, 800 executòries de noblesa i més de 1.000 edicions diferents del Quixot, traduït en 33 idiomes diferents. La  magnifica col.lecció de vidre i ceràmica recollida  en el Museu del Vidre conté una de les col·leccions més grans i millors del món, amb una àmplia selecció de vidre català i nombroses representacions de vidre de totes les èpoques. Finalment varem visitar el celler i el parc, aquest últim recorregut acompanyats  pel conservador del mateix, el Sr. Jaume Bosch, que ens va mostrar els seus diversos espais amb nombroses explicacions obre el mateix i en el que varem poder veure els nombrosos exemplars de cigonyes en els seus nius , aus, que s’han tornar tot un símbol de Peralada. Posteriorment varem poder fer un tast dels vins i caves Peralada i ens varem desplaçar a  dinar a Mas Renart.

Amb motiu de la sortida es va editar un petit díptic que explicava la relació entre els propietaris del castell i les roses de Sant Feliu, l’article el podeu llegir l’apartat  histories de les roses d’quest web.

 

 

Reg i tractaments

Durant el mes de juliol i també  a l’agost, cada quinze dies s’ha fet un reg al rosers del Parc Torreblanca, a més d’un tractament fitosanitari a nivell preventiu per tal que els rosers passin un estiu lliures de malures i puguin estar en les millors condicions possibles per la propera Exposició de Roses de Tardor.

 

IDIOMES »